Η βιολογική κάνναβη και το ελληνικό… επιχειρηματικό δαιμόνιο έβαλαν σε μπελάδες Ηρακλειώτη φοιτητή
Unsplash

Ο νεαρός, ο οποίος όταν συνελήφθη ήταν φοιτητής στην Κρήτη εργαζόταν στο περίπτερο συγγενικού του προσώπου σε τουριστική περιοχή του Ηρακλείου.

Έχοντας προμηθευτεί για να πουλάει νόμιμα βιολογική κάνναβη ο νεαρός ήρθε αντιμέτωπος με τις συνεχείς αρνήσεις των τουριστών που δεν ήθελαν τη βιολογική κάνναβη που επιτρεπόταν να πουλάει το περίπτερο, αλλά απαγορευμένες ουσίες.

Έτσι, ακολουθώντας μια πρακτική που πολλοί συνάδελφοί του όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο ακολουθούν, ο νεαρός περιπτεράς, αφαιρούσε την βιολογική κάνναβη από το σακουλάκι της εταιρίας με τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν σε αυτό και την τοποθετούσε σε λευκά σακουλάκια, πουλώντας την ως χασίς.

Μεταξύ των πελατών του ήταν και μια παρέα Τούρκων, οι οποίοι προσέγγισαν τον περιπτερά το καλοκαίρι του 2019, ζητώντας του χασίς.

Ο εργαζόμενος στο περίπτερο γνωρίζοντας ότι η βιολογική κάνναβη δεν έχει πέραση στους τουρίστες, κι έχοντας ακούσει αυτό που κάνουν και άλλοι συνάδελφοί του, έβγαλε το περιεχόμενο από την αυθεντική συσκευασία και το έβαλε σε νάιλον συσκευασίες ώστε να δείχνει ότι πρόκειται για  χασίς.

Ο δικηγόρος, Μάνος Καλλέργης

Τα προβλήματα για τον περιπτερά ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους Τούρκους, οι οποίοι υπέδειξαν από που είχαν προμηθευτεί την κάνναβη.

Ακολούθησε έλεγχος στο χώρο εργασίας του νεαρού, όπου βρέθηκαν και δεκάδες άδεια σακουλάκια για την τοποθέτηση του βιολογικού ναρκωτικού, που πουλιούνταν όμως ως παράνομο, στην τριπλάσια τιμή!

Στη δίκη που έγινε πριν από λίγες ημέρες από το μονομελές εφετείο κακουργημάτων ο νεαρός επέμενε ότι πουλούσε βιολογική κάνναβη, κάτι που επιτρέπει ο νόμος, και το μόνο του σφάλμα ήταν ότι εξαπατούσε τους πελάτες τους, δίνοντας τους κάτι άλλο από αυτό που του ζητούσαν.

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα για την περιεκτικότητα της απαγορευμένης ουσίας που υπήρχε, δεν ήταν διαφωτιστικά, αφού η απάντηση των επιστημόνων ανέφερε απλώς ότι πρόκειται για κάνναβη.

Ο δικηγόρος του νεαρού άνδρα, Μάνος Καλλέργης, ζήτησε το διορισμό πραγματογνώμονα, όμως, το δείγμα προς εξέταση που είχε αποσταλεί, είχε αναλωθεί κι έτσι ο νεαρός δεν μπορούσε να αποδείξει τον ισχυρισμό του.

Ότι δηλαδή ήταν μια πάγια τακτική, όπως ειπώθηκε, οι πωλητές της βιολογικής κάνναβης να την πουλούν για απαγορευμένη.

Ωστόσο, το δικαστήριο, αθώωσε λόγω αμφιβολιών το νεαρό, αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς του.

Ο κ. Καλλεργης σε δήλωσή του ανέφερε ότι το δικαστήριο δέχτηκε τους αρχικούς ισχυρισμούς του πελάτη του και ότι πρόκειται για μια πρακτική που κάποιοι έκαναν συνεχώς και εξακολουθούν να κάνουν.