Το “Μαρίνα” είναι η ναυαρχίδα των καταστημάτων της ΔΕΠΑΝΑΛ
Το “Μαρίνα” είναι η ναυαρχίδα των καταστημάτων της ΔΕΠΑΝΑΛ

Δυναμική επανεκκίνηση των καταστημάτων που διαχειρίζεται ετοιμάζει η ΔΕΠΑΝΑΛ, καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί ο «Πλάτανος» στην πλατεία Αγίου Τίτου, ενώ στα μέσα Μαΐου ανοίγει η «ΟΑΣΗ», το Πολύκεντρο Νεολαίας και το καλλιτεχνικό καφενείο που θα ανοίξει τις πόρτες του στο Πολιτιστικό Κέντρο. Την ίδια στιγμή γίνεται προετοιμασία για τη δημιουργία αναψυκτηρίου στον Ευκάλυπτο, τέλος του επόμενου μήνα θα λειτουργήσει το «ΑΚΤΗ» στον Καρτερό, και στο «Μαρίνα» βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες φρεσκαρίσματος εν όψει της νέας σεζόν.

Είμαστε σε φάση δημιουργικής και παραγωγικής προετοιμασίας τονίζει με δηλώσεις της στην «Π» η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Στέλλα Αρχοντάκη Καλογεράκη, η οποία τονίζει ότι σε πολύ λίγο όλα τα καταστήματα της δημοτικής επιχείρησης θα είναι ανακαινισμένα και έτοιμα να υποδεχτούν τους Ηρακλειώτες με ανανεωμένη και αναβαθμισμένη λειτουργία. Η ίδια τονίζει ότι έχει ήδη γίνει ανακαίνιση στον «Πλάτανο» που θα προσφέρει τέσσερα πιάτα σταθερά και ένα πιάτο ημέρας. Στην  «ΟΑΣΗ» και το «Πολύκεντρο» βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης και αναμένεται στο τέλος του επόμενου μήνα να ανοίξουν. Αντίστοιχες εργασίες γίνονται και στο «Μαρίνα», όπου παράλληλα διαμορφώθηκαν και δύο ράμπες που διευκολύνουν την είσοδο των ΑμεΑ προς το κατάστημα και προς την προβλήτα.

Τέλος Μαΐου αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του και το ΑΚΤΗ στον Καρτερό, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες διαμόρφωσης του χώρου με βαψίματα και κλαδέματα.

Η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλλα Αρχοντάκη -  Καλογεράκη
Η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη

Η κ. Στέλλα Αρχοντάκη Καλογεράκη, τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από τη λειτουργία του αναψυκτηρίου στο πάρκο Γεωργιάδη, στο οποίο δεν θα υπάρχει μόνο σύστημα αυτοεξυπηρέτησης αλλά θα υπάρχει εξυπηρέτηση στους πελάτες και από προσωπικό που θα παίρνει παραγγελίες. Επίσης εκτός των άλλων  θα αρχίσουν να προσφέρονται κρύα πιάτα και  ποτά και σταδιακά το επόμενο διάστημα θα επιμηκυνθεί η λειτουργία του αναψυκτηρίου μέχρι τις 11.00 το βράδυ.

Σύμφωνα πάντα με την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ, τέλος Μαϊου αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στους Ηρακλειώτες το Καλλιτεχνικό Καφενείο, ένας πολυχώρος που έρχεται να ενισχύσει τη λειτουργική δραστηριότητα του Πολιτιστικού Κέντρου. Πρόκειται για μια εκπληκτική βεράντα 100 τμ. με θέα στα ενετικά τείχη, που προσφέρει μοναδική θέαση και όπως υπόσχεται η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλλα Αρχοντάκη Καλογεράκη θα παρέχει και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Το Καλλιτεχνικό Καφενείο είναι ένας πολυχώρος που εκτός των άλλων θα μπορεί να φιλοξενεί και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ο χώρος αυτός έρχεται να καλύψει μια ανάγκη της λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου καθώς  θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της των διαφόρων  καλλιτεχνικών σχημάτων που θα εμφανίζονται στο Πολιτιστικό, ώστε να έχουν ένα χώρο να συναντώνται πριν και μετά την παράστασή τους. Θα είναι ανοικτό όμως και για τους Ηρακλειώτες οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την υπέροχη θέα που προσφέρει ο καταπληκτικός χώρος με προβολή στα ενετικά τείχη και θα μπορούν να απολαύσουν παράλληλα την εικόνα της πόλης από ψηλά. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα προσφέρονται όλες οι υπηρεσίες καφέ και παράλληλα κρύο πιάτο.