ΝΟΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Ανοιχτή επίθεση εναντίον του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ γενικά, αλλά και εναντίον του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη πραγματοποιεί η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας.

Αυτή μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που η Διοικούσα Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας καταφέρεται συγκεκριμένα εναντίον άλλων κομμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη παρέμβαση της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής είχε γίνει εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της επιλογής του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής του να παραθέσει γεύμα σε μέλη του κόμματος στο θέρετρο της Πολεμικής Αεροπορίας «Ζορμπάς».

Στην προκείμενη περίπτωση, η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας εγκαλεί τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο βουλευτής «ξύπνησε από τον πολιτικό του λήθαργο και θυμήθηκε ότι είναι βουλευτής Ηρακλείου, μόνο από φόβο μην του κλέψουν τη δόξα οι συνάδελφοί του».

Μιχελογιαννάκης
Στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ χρησιμοποιείται πολύ σκληρή γλώσσα, με χαρακτηριστική την παροιμία «Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει έντονη διγλωσσία, αφού «από τη μία όπως αναφέρει, σε δήλωσή του, έχει άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους βουλευτές, από την άλλη όμως, τους “αδειάζει” λέγοντας πως αυτός ήταν που πίεσε τον Υπουργό Εσωτερικών για την ένταξη του Δήμου Βιάννου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα στήριξης δήμων ΑΚΣΙΑ και όχι άλλος συνάδελφός του».

«Μήπως, να του πούμε και ευχαριστώ που έκανε τη δουλειά του;» διερωτώνται τα στελέχη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής με την επισήμανση ότι  «ο κ. Βουλευτής και οι λοιποί συνάδελφοί του, δεν γνωρίζουν τη θέση, το ρόλο και τη δουλειά τους».

«Ξεχνούν ότι δουλειά τους δεν είναι οι “απεργίες πείνας” και τα επικοινωνιακά παιχνίδια για χάρη των ΜΜΕ» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται:

«Ξεχνούν ότι δουλειά τους είναι να βρίσκονται στην υπηρεσία των πολιτών που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Αυτή είναι η αριστερή διακυβέρνηση. Μια παρέα που αναλώνεται σε μικροπολιτικά παίγνια σε μοναδικό σκοπό την πάση θυσία παραμονή στην καρέκλα. Δυστυχώς, αυτό είναι το ήθος και η ποιότητα των ανθρώπων που ο κόσμος του Ηρακλείου εμπιστεύτηκε για την εκπροσώπησή του στη Βουλή».

Μετά και από αυτή την ανακοίνωση, η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ανεβάζει τον πήχη σε επίπεδο παρεμβάσεων, αλλά και τους τόνους, αφού με έμμεσο τρόπο προειδοποιεί ότι τα πάντα πλέον και καταγράφονται και σχολιάζονται. Καλό είναι βέβαια να υπενθυμιστεί ότι αντίστοιχη πρακτική ακολουθούσε και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πριν εκλεγεί κυβέρνηση. Τώρα η Νέα Δημοκρατία δείχνει πως σκοπός της είναι να «πληρώσει» με το ίδιο νόμισμα, χωρίς να αφήσει στο απυρόβλητο κανένα. Το αν αυτές οι κινήσεις είναι επιτυχημένες ή αν θα προκαλέσουν έναν εκτεταμένο κύκλο αντιδράσεων και προσωπικών αντιπαραθέσεων παραμένει με ερωτηματικό.