ασφαλτοστρώσεις στο κέντρο της πόλης

Περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Ηρακλείου για να καλλωπίσει άμεσα το κέντρο και ειδικότερα στενές οδούς. Μετά από αίτημα του ίδιου του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, προχωρά η διαδικασία για την υπογραφή σύμβασης ασφαλτοστρώσεων, συνολικού προϋπολογισμού 495.000 ευρώ.

Οι ασφαλτοστρώσεις αφορούν κυρίως σε στενούς δρόμους στο κέντρο της πόλης, όπως για παράδειγμα οι οδοί Γρεβενών, Χορτατσών και Θεοτοκοπούλου. Η απόφαση ελήφθη από τη δημοτική Αρχή, εξαιτίας της τραγικής κατάστασης του οδοστρώματος στο κέντρο της πόλης, η οποία κρίνεται πως πρέπει να βελτιωθεί το ταχύτερο δυνατό.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιαγράμμα, εκτιμάται πως το αργότερο ως το τέλος Αυγούστου θα έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση και αμέσως μετά θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες των ασφαλτοστρώσεων στο κέντρο της πόλης. «Στόχος είναι να προλάβουμε το φθινόπωρο, αν και εκτιμάμε πως πολύ σύντομα από την υπογραφή της σύμβασης το έργο θα έχει ολοκληρωθεί» αναφέρει με δηλώσεις του στην «Π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος και προσθέτει ότι η συγκεκριμένη σύμβαση μπορεί να μην είναι επαρκής για τη συνολική επίλυση του προβλήματος, αλλά αποτελεί μια καλή αρχή για την προσπάθεια βελτίωσης της συνολικής εικόνας του κέντρου της πόλης, όχι μόνο στις κεντρικές αρτηρίες του, αλλά και στους στενότερους συνδετήριους δρόμους.