Έπιασαν ξανά με κοκαΐνη τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία

Αντιμέτωπος με το νόμο θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο των τροφίμων, ο οποίος συνελήφθη από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Ηρακλείου για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης σε χρήστες του Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος είχε συλληφθεί και τον περασμένο Αύγουστο για τον ίδιο λόγο και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, όλο αυτό το διάστημα συνέχιζε την παράνομη δραστηριότητά του.

Οι αστυνομικοί πήραν μια πληροφορία για τη δράση του και εντόπισαν το σπίτι του, δυτικά του Ηρακλείου. Εκεί διέμενε με μία Ελληνίδα, ενώ χρησιμοποιούσε ένα πολυτελές όχημα για να διακινεί την κοκαϊνη, σε χρήστες στο Ηράκλειο, αλλά και στην περιοχή όπου διαμένει.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο γνωστός επιχειρηματίας δρούσε ως εξής: πριν έρθει σε επαφή με τους πελάτες του, πήγαινε στο σπίτι όπου διέμενε με τη φίλη του, αφού πρώτα έπαιρνε τα χρήματα που του έδιναν. Σε αρκετές περιπτώσεις τις παράνομες συναλλαγές τις έκανε μαζί με τη φίλη του, η οποία καθόταν στη θέση του συνοδηγού και για τις Αρχές γνώριζε για την εγκληματική δραστηριότητά του.

Προχθές το απόγευμα και αφού είχε τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση ο ίδιος, πήγε στο σπίτι του και έφυγε μετά από πέντε λεπτά. Κινήθηκε προς ένα συγκεκριμένο σημείο και σταμάτησε το αυτοκίνητό του.

Τον πλησίασε από την πλευρά του συνοδηγού ένας 40χρονος Έλληνας, του έδωσε χρήματα και προμηθεύτηκε ποσότητα κοκαΐνης. Αφού έγινε η παράνομη συναλλαγή, αναχώρησαν και οι δύο από το σημείο συνάντησής τους. Αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον πελάτη και σε έρευνα που του έγινε βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε 0,4 γρ του ναρκωτικού, την οποία κρατούσε στο χέρι του.

Τα στελέχη της Δίωξης στην οδό Ακαδημίας ακινητοποίησαν τον γνωστό επιχειρηματία και σε έρευνα που του έκαναν βρέθηκαν 1.350 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρισκόταν η φίλη του, η οποία και συνελήφθη.

Μετά από έρευνα βρέθηκε σε ειδική κρύπτη στη βάση επίπλου μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με 5,3 γρ κοκαΐνης, μία δεύτερη συσκευασία με την ίδια ποσότητα του ναρκωτικού, μία ακόμη νάιλον συσκευασία με 13 συσκευασίες των 0,4 γρ έκαστη, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και μια ακόμα συσκευασία με 0,1 γρ κοκαΐνης στο κομοδίνο.

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν όλο αυτό το διάστημα συμπέραναν ότι αδιαφόρησε για τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, ενώ δεν πήγαινε στην εργασία του.