Έντονη δυσαρέσκεια από την έλλειψη γυμνασίου στη Γαύδο

Ανατροφοδοτήθηκε η έντονη δυσαρέσκεια κατοίκων της Γαύδου, για το θέμα της ίδρυσης σχολικών μονάδων με αφορμή τη νέα επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί.

Σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικος της περιοχής τεκμηριώνει ότι εάν είχε δημιουργηθεί Γυμνάσιο στο νησί, το γεγονός αυτό θα ενθάρρυνε περισσότερο κόσμο να επιλέξει για μόνιμη κατοικία την ακριτική Γαύδο, και έτσι ο τόπος θα αποκτούσε μια  άλλη δυναμική…  Όπως χαρακτηριστικά τονίζει κάτοικος της περιοχής στη σχετική ανάρτηση της,

«Ζω στη Γαύδο 17 χρόνια. Έχουμε τρία παιδιά. Τα δύο πρώτα παιδιά μας, πάνε στη Δευτέρα Γυμνασίου. Από όταν ήταν στην έκτη δημοτικού, έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα, ώστε να μείνουν τα παιδιά στο νησί. Έχουν γίνει 3 επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή. Έχω στείλει ένα σωρό επιστολές σε υπουργούς, βουλευτές, και στον κύριο Μητσοτάκη. Ήρθε ο Πρωθυπουργός στη Γαύδο, κουβεντιάσαμε, γνώρισε και τα παιδιά από κοντά. Έφυγε, ξαναμιλήσαμε στο τηλέφωνο και σήμερα στην Κρήτη είπε ότι θα ανοίξει γυμνάσιο για τον έναν μαθητή της Γαύδου! Δηλ δεν έχει καταλάβει ακόμα, ότι οι μαθητές είναι δύο. Προφανώς δεν το κατάλαβε ούτε όταν τα είδε τα παιδιά από κοντά…  Επίσης δεν έχει καταλάβει, ότι αν είχε ανοίξει το γυμνάσιο στην ώρα του, πριν δύο χρόνια δηλαδή, ίσως να υπήρχαν περισσότερα παιδιά στο νησί….

Υπάρχει σοβαρή έλλειψη ενσυναίσθησης, αντίληψης και κατανόησης».