ΣΥΜΒΑΣΗ για το επαρχιακό δίκτυο Άγιος Θωμάς - Πύργος υπέγραψε ο περιφερειάρχης

Τη σύμβαση με προϋπολογισμό 2,38 εκατομύρια ευρώ για την υλοποίηση του οδικού έργου «Συντήρηση επαρχιακού δρόμου οδικού δικτύου Αγ. Θωμάς-Λαράνι-Λούρες-Πραιτώρια-Πύργος», υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου παρόντες ήταν ο δήμαρχος Γόρτυνας Λευτέρης Κοκολάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Στέλιος Μαυρίδης, και η αναπληρώτρια διευθύντρια Συγκοινωνιακών Εργων Π.Ε. Ηρακλείου Χαρά Τριαματάκη.

Το έργο θα υλοποιήσει η κατασκευαστική εταιρεία «Β.Κ.Μ. WORKS A.E.» και οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν στις αναγκαίες άμεσες επεμβάσεις για την επισκευή και αποκατάσταση των προκληθεισών ζημιών στην επαρχιακή οδό «Άγ. Θωμάς-Λαράνι-Λούρες» του Δήμου Γόρτυνας που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της θεομηνίας του Απριλίου του 2019.

Με το έργο αυτό θα αποκατασταθεί η ασφαλής  κυκλοφορία των οχημάτων.

Ειδικότερα οι ζημιές παρατηρούνται σχεδόν διάσπαρτα σε όλο το μήκος του παραπάνω τμήματος του επαρχιακού δρόμου.

Τα κατολισθητικά φαινόμενα καταλαμβάνουν έκταση περίπου 100 στρέμματα και έχουν προκαλέσει θραύσεις  και έντονες παραμορφώσεις της επαρχιακής οδού σε τμήμα μήκους 250 μ. Οι εργασίες αποκατάστασης της ευστάθειας περιλαμβάνουν την απομάκρυνση μέρους των κατολισθημένων υλικών ανάντη της οδού, την κατασκευή έργων αποστράγγισης στην ανάντη περιοχή και παραπλεύρως της οδού και την κατασκευή τεχνικών έργων αντιστήριξης κατά μήκος της οδού. Η επαρχιακή οδός εξυπηρετεί τη διακίνηση σε μεγάλο τμήμα του δήμου Γόρτυνας και σε μεγάλο αριθμό οικισμών του. Συνδέει δε,  την περιοχή Αγίας Βαρβάρας, Αγίου Θωμά και τη νέα οδό προς Μεσσαρά με την περιοχή Λουρών, Ασημίου και τον οδικό άξονα από Χουδέτσι προς Πύργο καθώς και το νότιο οδικό άξονα της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο δήμαρχος Γόρτυνας Λευτέρης Κοκολάκης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τη διασφάλιση του ποσού προκειμένου να εκτελεστεί το σημαντικό οδικό έργο.