Εκκλησία Κρήτης: Ανώτατη τιμητική διάκριση για τον Xρήστο Τριαντόπουλο
Χρήστος Τριαντόπουλος @Intime

Συνάντηση με τον μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Ανδρέα, είχε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Αρκαλοχώρι.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάλυση της πορείας στήριξης και αποκατάστασης του Αρκαλοχωρίου, καθώς από την πρώτη στιγμή έχει αναπτυχθεί μία στενή συνεργασία με τη Μητρόπολη, τόσο στο πεδίο της στήριξης των σεισμόπληκτων πολιτών, αφού και ο μητροπολίτης έχει αναπτύξει από την πρώτη στιγμή ένα ευρύ πλέγμα αρωγής προς την περιοχή και τους κατοίκους της, όσο και στο πεδίο της αποκατάστασης των ιερών ναών της περιοχής που επλήγησαν από τον σεισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο μητροπολίτης, αναγνωρίζοντας τη συνεργασία και τα αποτελέσματα αυτής καθ’ όλη την προηγούμενη περίοδο, απένειμε στον κ. Τριαντόπουλο, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης, τον Σταυρό των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων Παύλου, του Πρωτοκορυφαίου, και Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης.

«Αποτελεί ύψιστη τιμή η απονομή αυτή από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ανδρέα, με τον οποίο έχουμε αναπτύξει μια σημαντική και αποτελεσματική συνεργασία από την πρώτη ημέρα μετά τον σεισμό που έπληξε το Αρκαλοχώρι. Το έργο αποκατάστασης και η συνεργασία όλων σε κάθε επίπεδο και διάσταση του σχεδίου που υλοποιείται συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς», τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γγ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στρατάκος, ο γγ Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρος Καμπούρης, ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ταμείου Συνοχής, Γεώργιος Ζερβός, ο βουλευτής Κώστας Κεφαλογιάννης, και ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου.