Πατέρας και γιος δεν απέφυγαν την ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 26χρονου
Πατέρας και γιος δεν απέφυγαν την ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 26χρονου

Ποινές ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στην υπόθεση των «ματωμένωνα Χριστουγέννων, στην περιοχή της Θερίσου, με θύμα τον 26χρονο Κριστιάν. Με ομόφωνη απόφαση το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια τόσο τον 56χρονο πατέρα του Κριστιάν όσο και τον μικρότερο αδερφό του άτυχου νέου, παρά τον ισχυρισμό του δεύτερου ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στη δολοφονία του. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι ήταν αμείλικτοι απέναντι στους δύο κατηγορούμενους, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς που προέβαλαν ως προς τις συνθήκες που εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία.

Μάλιστα από τα όσα ειπώθηκαν και προέκυψαν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αποφασίστηκε η υπόθεση να διερευνηθεί περαιτέρω και ως προς το πρόσωπο της μητέρας και στον ρόλο που διαδραμάτισε. Για τον λόγο αυτό και η δικογραφία θα επιστραφεί στα χέρια της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης κακουργηματικών πράξεων από μέρους της μητέρας.

Η «Π» είχε αναφερθεί στο περιεχόμενο του παραπεμπτικού βουλεύματος, το οποίο ήταν σοκαριστικό λόγω της περιγραφόμενης βιαιότητας των χτυπημάτων που φέρεται να δέχθηκε ο άτυχος εορτάζων  από τον ίδιο του τον πατέρα και τον μικρότερο αδερφό του. Περιγράφονται μπουνιές και κλοτσιές στο κεφάλι, απόπειρα στραγγαλισμού του θύματος και πλήξεις με μαχαίρι. Μία οικογενειακή τραγωδία με αφορμή ένα λαπ-τοπ.

Πατέρας και γιος δεν απέφυγαν την ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 26χρονου
Ο άτυχος Κριστιάν ξεψύχησε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου εξαιτίας αιμορραγικής καταπληξίας.

Ο πατέρας, αν και στην αρχή ισχυρίστηκε ότι κάποιος άγνωστος είχε επιτεθεί στον γιο του, στη μέση του δρόμου, στην πορεία αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τον χτύπησε, επικαλούμενος  συνθήκες άμυνας. Ο μικρότερος πάλι αδερφός επιμένει στην αθωότητά του, ισχυριζόμενος ότι ναι μεν μάλωσαν με τον Κριστιάν, δέχθηκε όμως γροθιά στο πρόσωπο, ζαλίστηκε, έχασε τις αισθήσεις του και όταν συνήλθε, το κακό είχε ήδη γίνει.

Κατά το βούλευμα, πατέρας και γιος είχαν από κοινού εμπλοκή  στη δολοφονία του Κριστιάν και σε ό,τι αφορά στο μαχαίρωμα, περιγράφεται ότι ο ένας τον είχε ακινητοποιήσει με τα χέρια και ο άλλος τον μαχαίρωνε.

Όπως είχε γράψει η «Π», λόγω της ημέρας η 4μελής οικογένεια, γονείς και δύο γιοι, ήταν στο οικογενειακό τραπέζι. Ο Κριστιάν, ο οποίος γιόρταζε,  έβαζε μουσική στον υπολογιστή. Κάποια στιγμή προς το απογευματάκι τούς επισκέφθηκε φίλη του αδερφού του. Ο πατέρας ζήτησε από τον 26χρονο να σηκωθεί από τον υπολογιστή για να καθίσουν ο αδερφός και η φίλη του. Εκείνος εκνευρίστηκε και βγήκε στον δρόμο. Το κακό ακολούθησε.