ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΥΠΠΟΑ Διαδραστική παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο της Κάτω Ζάκρου

H διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά και ενήλικες με τίτλο: «Εμείς ξέρουμε να κολυμπάμε», θα παρουσιαστεί στον αρχαιολογικό χώρο  της κάτω Ζάκρου το Σάββατο  29 & την Κυριακή 30 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα. Στη συνέχεια  η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Άλσος Χλουβεράκη    την Δευτέρα  31 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ.

Οι παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο παρουσιάζονται στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Κρήτης», που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, για τρίτη χρονιά φέτος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού,με την υποστήριξη του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Σε ένα κοντινό μέλλον, οι πάγοι έχουν λιώσει και όλος ο πλανήτης έχει βυθιστεί κάτω από το νερό. Η καταστροφή βρίσκει μια αρκούδα να ψάχνει για στέγη.

Η οικογένειά της χάθηκε αλλά εκείνη κατάφερε να κολυμπήσει και να φτάσει μέχρι τη Ζάκρο. Η Άρτεμις ένα κοριτσάκι, ξέρει πως αυτή η αρκούδα είναι η τελευταία και προσπαθεί να τη σώσει. Όταν συναντά μια μέλισσα, της λέει πως, όταν κόπασαν οι πλημμύρες, είδε μία αρκούδα στα ανατολικά της Κρήτης. Έτσι, μαζί με τη μέλισσα η περιπέτεια ξεκινά.

Πριν την παράσταση, θα διοργανωθεί μουσικοθεατρικό εργαστήρι με παιδιά από τη Σητεία και τη Ζάκρο. Στο εργαστήρι τα παιδιά θα μάθουν τα τραγούδια τα οποία θα τα τραγουδήσουν μαζί με τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια της παράστασης. Τηλέφωνο συμμετοχής: 6942990996.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ειρήνη Δερμιτζάκη – Χριστίνα Χριστοφή. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ειρήνη Δερμιτζάκη, Δημοσθένης Φιλίππας, Χριστίνα Χριστοφή. Ζωντανή μουσική/τραγούδι: Κάρμεν Ζωγράφου. Κουστούμια-Κατασκευή κούκλας κουκλοθεάτρου: Μυρτώ Κοσμοπούλου. Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Μπρανίδου

Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου ΜΠΙΠ.