Με το πτυχίο στο χέρι
Με το πτυχίο στο χέρι

Σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε η απονομή των τίτλων σε 12  νοσηλευτές/τριες της ειδικότητας Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής και 2 της Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής,  που ολοκλήρωσαν την 18μηνη εκπαίδευσης τους και επέτυχαν στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις Β΄ περιόδου, Ιουνίου 2023.

Συνολικά, στην 7η ΥΠΕ Κρήτης στις δύο ειδικότητες έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την εκπαίδευσή τους και έχουν λάβει τον σχετικό τίτλο 39 νοσηλευτές/τριες Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής και 30 Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής (Α’ και Β΄ περιόδου).

Επικεφαλής στην κάθε μια ειδικότητα ήταν τα ΔΕΠ του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, η καθηγήτρια Αθηνά Καλοκαιρινού για την ειδικότητα της Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας / Κοινοτικής Νοσηλευτικής και ο αναπληρωτής καθηγητής Θεόδωρος Κατσούλας της ειδικότητας  Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής.

Συντονιστές Εκπαίδευσης στην ειδικότητα Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/ Κοινοτικής Νοσηλευτικής 7ης ΥΠΕ Κρήτης ήταν η κα Μακράκη Ειρήνη, ΠΕ Νοσηλευτικής και την ειδικότητα Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής η διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠαΓΝΗ, κα  Πρινάρη Αγγελική.

Απονομή τίτλων Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων: 
Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής
Οι δυο πρώτες ειδικότητες, Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής και Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, κατά την διάρκεια της πανδημίας της Covid-19. Οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές στελέχωσαν  ΜΕΘ, εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και παρείχαν σημαντικές υπηρεσίες για την προαγωγή υγείας των πολιτών.

Η πλειονότητα των τελειόφοιτων ειδικευμένων πλέον νοσηλευτών/τριών συνεχίζουν να υπηρετούν και να στηρίζουν το σύστημα υγείας μέχρι σήμερα.