Η κ. Παρασκευή Βογιατζόγλου με την κόρη της Μαρίνα Κουκουριτάκη
Η κ. Παρασκευή Βογιατζόγλου με την κόρη της Μαρίνα Κουκουριτάκη

Η δική τους επιτυχία έχει μία άλλη…γεύση, άλλη αξία. Η «μάχη» που έδωσαν δεν ήταν μόνο με τα βιβλία αλλά την ίδια τη ζωή!

Απόφοιτοι του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου διεκδίκησαν ξανά τα όνειρά τους. Κατάφεραν με ξενύχτια, πολλή προσπάθεια, να συνδυάσουν οικογένεια, επαγγελματικές υποχρεώσεις και θρανία!

Το μήνυμα που στέλνουν είναι πως ποτέ δεν είναι αργά για να θέσει κανείς στόχους, όσο υψηλοί και αν είναι, και να τους πετύχει!

Από μαθηματικός… γιατρός!

Η κ. Μαριλένα Μοδάτσου
Η κ. Μαριλένα Μοδάτσου

Με 19300 μόρια, η κ. Μαριλένα Μοδάτσου, θέλει να σπουδάσει Ιατρική στο Ηράκλειο. Είναι ένα όνειρο που είχε από τότε που θυμάται τον εαυτό της.  Πρόκειται για το δεύτερο πτυχίο που θα αποκτήσει καθώς έχει ήδη τελειώσει το Μαθηματικό, ωστόσο, η σκέψη της πάντα ήταν στην Ιατρική. Ό,τι διάβαζε, όλα τα ενδιαφέροντά της ήταν γύρω από αυτό το επάγγελμα κι έτσι αποφάσισε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό της και γράφτηκε στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ.

Σήμερα είναι 35 ετών, έχει ένα παιδί 2,5 ετών και προγραμματίζει γάμο και βάφτιση το καλοκαίρι.

Η πανδημία για την ίδια λειτούργησε θετικά, αφού η τηλεκπαίδευση της έδινε τη δυνατότητα να προσέχει παράλληλα το παιδάκι της.

Μένει στον Άγιο Νικόλαο και ερχόταν κάθε βράδυ στο Ηράκλειο γιατί είχε ακούσει τα καλύτερα για το σχολείο της, φήμες που επιβεβαιώνει!

Εθελόντρια και τώρα στη Νοσηλευτική!

Η κ. Αναστασία Κοντού συγκέντρωσε 18825 μόρια και έχει βάλει πλώρη για τη Νοσηλευτική Ηρακλείου. Όπως λέει, εδώ ήρθε για να σπουδάσει Δομικών Έργων, εδώ παντρεύτηκε και εδώ θα συνεχίσει την πορεία της. Η καταγωγή της είναι από τη Χίο. Η κ. Κοντού γράφτηκε στο σχολείο ξανά γιατί ήθελε να αλλάξει επαγγελματικό κλάδο. Δεν της ταίριαζε το επάγγελμα που είχε επιλέξει στα 17 της.

Αντίθετα, με τον κλάδο της υγείας έχει στενή σχέση, ως εθελόντρια στον Ερυθρό Σταυρό αλλά και τον Σύλλογο Ευ Ζω με τον Καρκίνο. «Σκέφτηκα ότι αυτό που κάνω από αγάπη, γιατί να μην το κάνω και ως επάγγελμα. Είναι τυχεροί όσοι κάνουν ό,τι αγαπάνε», αναφέρει. Εργαζόταν σε κατασκευαστική εταιρεία και σταμάτησε λίγους μήνες πριν τις εξετάσεις.

Ευχαριστούν το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Τη δουλειά που γίνεται στο Κοινωνικό Φροντιστήριο στον Δήμο Ηρακλείου εξαίρουν απόφοιτοι του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ που αρίστευσαν στις εξετάσεις.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ηλίας
Ο κ. Κωνσταντίνος Ηλίας
Η κ. Αναστασία Κοντού
Η κ. Αναστασία Κοντού

Ο κ. Κωνσταντίνος Ηλίας συγκέντρωσε 18700 μόρια και θέλει να σπουδάσει Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο.

Είναι 45 ετών, έχει δύο παιδιά, ένα αγόρι 13 και ένα κορίτσι 11 ετών.

Με τους υπολογιστές είχε πάντα ιδιαίτερη σχέση και η επιστροφή στα θρανία ήταν κάτι που, όπως λέει, έπρεπε να κάνει πριν 25 χρόνια, τώρα εκπλήρωσε το όνειρό του. Το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι πως ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσει κανείς αυτό που θέλει στη ζωή του, κάτι που θέλει να περάσει και στα παιδιά του.

Στους υποψήφιους που δεν τα κατάφεραν λέει πως δεν πρέπει να το βάλουν κάτω, ας προσπαθήσουν και δεύτερη και τρίτη φορά μέχρι να έρθει η ευκαιρία τους. Ο κ. Ηλίας τονίζει πως επιτελείται σπουδαίο έργο στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου, οι καθηγητές δίνουν και την ψυχή τους. Για το Κοινωνικό Φροντιστήριο, λέει πως είναι ένας εξαιρετικός θεσμός με ανθρώπους που τους βοηθούν χωρίς οικονομικό κίνητρο και είναι κρίμα που δεν το ξέρει πολύς κόσμος.

Η κ. Παρασκευή Βογιατζόγλου με 18840 μόρια θέλει να σπουδάσει Λογιστική στο ΕΛΜΕΠΑ. Εργάζεται στον συγκεκριμένο κλάδο ήδη 27 χρόνια και θέλει να αναβαθμίσει τη θέση της.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της δε σταμάτησε στιγμή να εργάζεται. Έχει δύο μεγάλα παιδιά, 28 και 23 ετών. Η κ. Βογιατζόγλου αναφέρει ότι είναι πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται στο Κοινωνικό  Φροντιστήριο από τους εθελοντές, την ίδια τη βοήθησαν πάρα πολύ για να τα καταφέρει. Οι καθηγητές του σχολείου της, επίσης, δούλευαν ακόμα και πέρα από το ωράριό τους για να στηρίξουν τους υποψήφιους στη δύσκολη αποστολή τους.

Οι δυσκολίες δεν τον αποθάρρυναν

Ο κ. Παναγιώτης Δακανάλης
Ο κ. Παναγιώτης Δακανάλης

Όσα προβλήματα και αν αντιμετώπισε στην πορεία, εκείνος δεν το έβαλε κάτω, το ίδιο καλεί όλους εμάς να κάνουμε, να μη διστάζουμε να κυνηγάμε τους στόχους μας, παρά τις δυσκολίες. Ο κ. Παναγιώτης Δακανάλης συγκέντρωσε 18600 μόρια και θέλει να σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Μετσόβιο ή το ΕΛΜΕΠΑ.

Ήδη εργάζεται ως ψυκτικός και θέλει να αναβαθμίσει τις γνώσεις του.

Η μηχανολογία είναι κάτι που τον ενδιέφερε, είχε ήδη τελειώσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΕΠΑΛ και επέστρεψε μετά από χρόνια για να αλλάξει τομέα. Σήμερα είναι 29 ετών, έτοιμος για τη φοιτητική ζωή! Όπως λέει, τα κατάφερε παρά τα ξενύχτια, τις πολλές ώρες δουλειάς, όπου πρέπει να είναι σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, το αποτέλεσμα αντάμειψε τους κόπους του.