ο θάνατος του 35χρονου κα της 37χρονης Κατερίνας

Ένας κατάλογος μακρύς που φτάνει μέχρι τον πυθμένα της πιο βαθιάς κρητικής θάλασσας είναι αυτός που από προχθές περιλαμβάνει ανάμεσα στους αμέτρητους πνιγμένους συνανθρώπους μας τον Βενιζέλο Στρατάκη και την Κατερίνα Καναβάκη… Οι δύο τραγικοί γονείς θυσιάστηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους. Εκείνα τα κατάφεραν, οι γονείς τους όμως με τον πρόωρο και άδικο θάνατό τους βύθισαν στο πένθος το Ηράκλειο κι έκαναν όλη τη χώρα να συγκλονιστεί από την διπλή τραγωδία.

Μια τραγωδία που χρειάστηκε μόνο δέκα λεπτά για να συμπαρασύρει στο θάνατο τον 35χρονο Βενιζέλο και την 37χρονη Κατερίνα. Τόσος ήταν ο χρόνος που χρειάστηκε για να σωθούν δύο αθώες μικρές ψυχές, αλλά και να χαθούν δύο άλλες. Οι πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει μέχρι και χθες το λιμεναρχείο Ρεθύμνου ήταν μονάχα σε προφορικό επίπεδο. Το μόνο που υπήρχε, αλλά δεν έριχνε φως στα γεγονότα που προηγήθηκαν του διπλού πνιγμού, ήταν τα όσα είπαν συντετριμμένοι στους λιμενικούς η αδερφή του άτυχου παλικαριού και ο αδερφός της άτυχης κοπέλας.

Οι συγγενείς τους αυτοί ήταν που έφυγαν από το Ηράκλειο για να πάνε να παραλάβουν τα ορφανά ανίψια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς των θυμάτων δεν ανέφεραν ότι οι δικοί τους άνθρωποι αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας ή ότι δεν ήξεραν κολύμπι. Για τους ανακριτικούς υπαλλήλους που θα κληθούν να συμπληρώσουν το φάκελο της ανείπωτης τραγωδίας, μονάχα ο γιος του ιδιοκτήτη καντίνας της περιοχής θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις στα μέχρι και χθες αναπάντητα γιατί του χαμού δύο νέων ανθρώπων.

Η κατάθεση του ανθρώπου που έπεσε στη θάλασσα και κατάφερε να βγάλει στη στεριά το 9χρονο αγόρι και το 11χρονο κορίτσι αναμένεται να δοθεί σήμερα. Τα αίτια της τραγωδίας Όπως είπε στην «Π» αξιωματικός του Λ.Σ, «υπάρχουν πληροφορίες ότι οι δύο γονείς με τα τέσσερα παιδιά είχαν κατασκηνώσει στην παραλία του Γεροποτάμου». Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, οι λιμενικοί μέσα από δημοσιεύματα πληροφορήθηκαν ότι ο 35χρονος αντιμετώπιζε πρόβλημα με το γόνατό του, καθώς από τις υπάρχουσες καταθέσεις δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο. «Η αδερφή του μας είπε ότι γνώριζε κολύμπι και μάλιστα ήταν καλός κολυμβητής» ανέφερε.

Η έρευνα που από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει το λιμεναρχείο Ρεθύμνου οδηγείται στο συμπέρασμα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ότι οι δύο γονείς παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα στην προσπάθειά τους να σώσουν τα δύο τους παιδιά. Σε συνδυασμό με τον υψηλό κυματισμό δεν τα κατάφεραν να βγουν στην ακτή. Μάλιστα, προς στιγμή δεν ήταν καθόλου ορατοί και για το λόγο αυτό ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου ζήτησε τη συνδρομή σκαφών για τον εντοπισμό τους, κάτι όμως που δε χρειάστηκε.

Και οι δύο όταν ανασύρθηκαν, χωρίς τις αισθήσεις τους, φορούσαν τα ρούχα τους, στοιχείο που δείχνει ότι μόλις άκουσαν τα παιδιά τους να καλούν σε βοήθεια έπεσαν αμέσως στο νερό. Για τον Βενιζέλο και την Κατερίνα οι γιατροί και οι διασώστες που έφτασαν στην παραλία προσπαθούσαν για περισσότερο από μια ώρα να τους επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Με δύο ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Τα τέσσερα παιδιά μεταφέρθηκαν με τζιπ του Λ.Σ. στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου, από όπου τα παρέλαβαν οι συγγενείς τους. Το μόνο που γνώριζαν ήταν ότι οι γονείς τους είναι στο νοσοκομείο, καθώς κρίθηκε σκόπιμο ότι η είδηση του θανάτου δεν μπορεί να γίνει χωρίς ψυχολογική υποστήριξη από κάποιον ειδικό. Χθες με το λιμεναρχείο επικοινώνησε εκπρόσωπος του «χαμόγελου του παιδιού», στον οποίο δόθηκαν όλα τα τηλέφωνα συγγενών των παιδιών για άμεση επικοινωνία.

η 37χρονη Κατερίνα

Ανείπωτος πόνος στην κηδεία

Περίσσευε ο θρήνος χθες στην κηδεία του Βενιζέλου Στρατάκη στη Ρογδιά. Εκατοντάδες άτομα, συγγενείς και φίλοι του 35χρονου, αποχαιρέτησαν σε κλίμα οδύνης τον χαμογελαστό φίλο τους που είχε πάθος για τα άλογα και αγαπούσε τους κρητικούς παραδοσιακούς χορούς. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ο οποίος είχε κατακλυστεί από πλήθος κόσμου. Σήμερα το πρωί θα πουν συγγενείς και φίλοι το «τελευταίο αντίο» στην 37χρονη Κατερίνα στον Ιερό Ναό της Παναγίας στις Κάτω Αρχάνες.

πνιγμός
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παραλίες του νησιού

Κι άλλος πνιγμός

Μια 30χρονη γυναίκα από τη Γαλλία έχασε τη ζωή της από πνιγμό χθες σε παραλία των Χανίων στον Καβρό. Η άτυχη γυναίκα έκανε μπάνιο μαζί με ένα άνδρα, όταν κάποιος τους είδε στη θάλασσα ακίνητους. Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι, ο άνδρας βγήκε ζωντανός αλλά τη γυναίκα παρά τις προσπάθειες να την επαναφέρουν δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Πληροφορίες από την περιοχή λένε ότι τα κύματα ήταν μεγάλα και ότι υπήρχε κόκκινη σημαία έτσι ώστε να μην μπαίνει κόσμος. Τα αίτια διερευνούν οι λιμενικές αρχές.