Αμετακίνητος ο Μητροπολίτης Πέτρας: ούτε ο δήμαρχος Χερσονήσου κατάφερε να τον πείσει να διαβάσει το Ευαγγέλιο

Η κηδεία του νεαρού κοριτσιού που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από πτώση από τη γέφυρα του Αποσελέμη, έγινε το Σάββατο στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στο Κοιμητήριο του Μοχού.

Η οικογένεια της Νικολέτας αποκλείει το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε, τους ισχυρισμούς τους ενισχύει η απουσία αίματος στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός, όπως έγραψε το Σάββατο το Patris.gr

Μάλιστα, ο πατέρας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας ενώ οι συγγενείς της ξεσπούν και για την απόφαση της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου να μην διαβαστεί το Ευαγγέλιο στο τελευταίο αντίο στο ανήλικο κορίτσι.

Αμετακίνητος ήταν ο Μητροπολίτης Πέτρας, ενώ η στάση του προκάλεσε την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας κι έτσι μέλη της απευθύνθηκαν στον δήμαρχο Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη, εκφράζοντάς του την ένστασή τους και τονίζοντας ότι το Ευαγγέλιο πρέπει να διαβαστεί.

Μάλιστα, ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης με δηλώσεις του στο newsit.gr τόνισε: «Η τοπική κοινωνία ήρθε εδώ να μιλήσουμε και να συζητήσουμε για το ότι αυτή η στάση της Μητρόπολης τους βρίσκει αντίθετους και ότι το παιδί πρέπει να διαβαστεί κανονικά. Ο Μητροπολίτης είναι αρμόδιος, αυτός αποφασίζει γι’ αυτά τα θέματα. Εγώ απλά του εξέφρασα την άποψη της κοινωνίας», συμπλήρωσε.

«Δεν έψαλλαν το παιδί μας – Θα πάω να τον βρω»

Μιλώντας στο newsit.gr, η θεία της 17χρονης Νικολέτας ξεσπά: «Αυτό που μας έκαναν δεν ήταν σωστό. Ήταν ένας άγγελος. Γιατί μας το έκανε αυτό; Άλλο όταν είναι κάποιος μεγάλος, άλλο τώρα, ήταν 17χρονων, ήταν ανήλικη. Δεν το έψαλλαν το παιδί μας, έτσι όπως έπρεπε».

 

Και συνεχίζει, φανερά συναισθητικά φορτωμένη: «Βρήκα τον αντιδήμαρχο των Μαλίων και μου λέει για τον μητροπολίτη ότι δεν αλλάζει γνώμη. Δεν μας το είχαν πει όμως πιο νωρίς. Μου το είπαν πολύ αργά το βράδυ, γιατί το μεσημέρι που πήραμε αυτό το πανεπιστημιακό χαρτί, μας είπαν ότι θα θα ταφεί κανονικά το παιδί. Και μετά το βράδυ της Παρασκευής ο μητροπολίτης δεν δεχόταν. Εγώ αν το ήξερα από το μεσημέρι της Παρασκευής, θα πήγαινα Νεάπολη να τον βρω. Δεν θα το αφήσω έτσι, θα πάω. Θα πάμε αύριο με τον αδερφό μου».

«Σήμερα πήγαμε στο Ηράκλειο να βρούμε τους καθηγητές του παιδιού για να δούμε τι συνέβαινε, τι συμπεριφορά είχε η Νικολέτα στο σχολείο. Δεν μου έψαλλαν το παιδί».

Η θεία της ανήλικης αναφέρεται και στην μεγάλη πίεση που ένιωθε η ανήλικη μαθήτρια ενόψει των Πανελληνίων: «Κανείς δεν ξέρει τι είχε μέσα στο μυαλό του. Ήταν πολύ πιεσμένο με τις σπουδές του. Ήθελε να τελειώσει και η Νικολέτα με τις πανελλήνιες για να πάει να σπουδάσει και εκείνο μαζί με την αδερφή του που σπουδάζει κτηνίατρος στην Ρωσία.

Μας είπαν οι καθηγητές ότι πιέστηκε μέσα στην τάξη όταν έγραφε και του είπε ένας καθηγητής “αν πιέζεσαι να πάρεις λίγο αέρα, και θα σου δώσω χρόνο να γράψεις”, αλλά δεν βγήκε το παιδί από την τάξη… Βγαίνοντας όμως από την τάξη, το παιδί δεν μπήκε στο λεωφορείο, όπως μπαίνουν τα άλλα παιδιά, αλλά το πήρε με τα πόδια και έφυγε κλαίγοντας. Έτσι μας είπαν. Έφυγε το παιδί πιεσμένο, ζορισμένο, αγχωμένο με όλη αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω τι να πω. Μας έφυγε ένας άγγελος, δεν μπορώ να το πιστέψω. Ένα 17χρονο αγγελούδι».