Λονδίνο: Άλογα του στρατού ξέφυγαν και έτρεχαν στους δρόμους

Μάλιστα, όπως καταγράφηκε σε διάφορα πλάνα, ένα άλογο συγκρούστηκε με ένα όχημα πριν τρέξει στη μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου του Λονδίνου. Ακόμα, λίγο νωρίτερα, έξι άλογα από το Έφιππο Σύνταγμα Οικιακού Ιππικού είχαν πραγματοποιήσει μια άσκηση ρουτίνας υπό τον έλεγχο πέντε στρατιωτών.

Όπως αναφέρει το Sky News, ανάλογο περιστατικό συνέβη και τον Απρίλιο, όταν ένας αριθμός αλόγων ξέφυγε και έτρεχε στο κέντρο του Λονδίνου. Πάντως, η αστυνομία και ο στρατός δήλωσαν ότι συνεργάστηκαν για να περιορίσουν «γρήγορα και με ασφάλεια» το συμβάν της Δευτέρας.

Το πρώτο άλογο τρόμαξε από ένα λεωφορείο και άρχισε να τρέχει απότομα, με αποτέλεσμα δύο αναβάτες να πέσουν στο έδαφος αφού τα άλογά τους, επίσης, τράπηκαν επίσης σε φυγή. Έπειτα, τα ζώα έτρεξαν από την οδό Seville στο South Eaton Place στην Belgravia, όπου ένα άλογο περισυνελέγη με ασφάλεια και τέθηκε ξανά υπό έλεγχο.

Άλλα δύο άλογα συνέχισαν προς τη γέφυρα Vauxhall μέσω της Belgrave Road πριν σταματήσουν. Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι όλα τα άλογα εντοπίστηκαν και με ασφάλεια επέστρεψαν στους στρατώνες.