Το ευχαριστήριο του ΠΑΓΝΗ στην οικογένεια της 53χρονης από τη Σητεία για τη δωρεά οργάνων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από 53χρονη δότρια, τα ξημερώματα της Παρασκευής 14/6/2024. Η δότρια νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος.

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εκφράζει με ανακοίνωσή της τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένειά της και ευχαριστεί για τη μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας.

Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, την Αναισθησιολογική κλινική, την ομάδα του Χειρουργείου για την άριστη συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων. Καθώς και τις Χειρουργικές ομάδες του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Λαϊκού για την αφαίρεση των νεφρών, το Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Ρώμης (Ιταλία) για την αφαίρεση του ήπατος και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου για την αφαίρεση των κερατοειδών.

Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου και της ομάδας συντονισμού μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου.