ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Οι επικεφαλής ενός νοσοκομείου στη δυτική Γερμανία εξέφρασαν τη λύπη και τη δυσαρέσκειά τους μετά την είδηση πως ένας χειρουργός ζήτησε τη βοήθεια της καθαρίστριας του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια επέμβασης και συγκεκριμένα του ακρωτηριασμού δακτύλου ασθενούς.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SWR ανέφερε την Παρασκευή ότι το περιστατικό συνέβη το 2020 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάιντς, και δεν οδήγησε σε επιπλοκές στην υγεία του ασθενούς, ωστόσο ο γιατρός μετά το λάθος του απολύθηκε.

Δεν υπήρχε εξειδικευμένος βοηθός

Ο διευθύνων σύμβουλος του νοσοκομείου, Νόρμπερτ Φάιφερ, είπε ότι ο χειρουργός λανθασμένα αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία ρουτίνας, παρόλο που δεν υπήρχε διαθέσιμος εξειδικευμένος βοηθός, ανέφερε η SWR.

Σύμφωνα με το Associated Press, η παρέμβαση της καθαρίστριας φέρεται πως ζητήθηκε όταν ο ασθενής, ο οποίος είχε λάβει τοπικό αναισθητικό, έγινε ανήσυχος.

Τότε ο γιατρός ζήτησε από την υπάλληλο να κρατήσει το πόδι του άνδρα και να του δώσει τα χειρουργικά εργαλεία, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Mainzer Allgemeine Zeitung.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η καθαρίστρια δεν είχε ιατρική εμπειρία. Το περιστατικό αποκαλύφθηκε αφού ένας διευθυντής νοσοκομείου εντόπισε την καθαρίστρια με ματωμένα επιθέματα γάζας στο χέρι μέσα στο χειρουργείο. «Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί» τόνισε ο Φάιφερ.