Κολύμπι

Είτε βρίσκεσαι ήδη στον τόπο των διακοπών σου είτε τις σχεδιάζεις, μην αγχώνεσαι για τις μέρες που θα παραμείνεις χωρίς άσκηση.

Σίγουρα στις διακοπές το ρίχνουμε λίγο έξω, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να σε αγχώνει. Άλλωστε, το κολύμπι είναι η καλύτερη μορφή γυμναστικής και άθλησης, το καλοκαίρι.

Αλλά μπορείτε να κάνετε και άλλες ασκήσεις μέσα στη θάλασσα, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου και μεταμορφώνοντας το σώμα σας.

Δείτε παρακάτω 5 εύκολες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μέσα στη θάλασσα:

Τρέξιμο

Σας ακούγεται περίεργο, αλλά μπορείτε να τρέξετε και μέσα στη θάλασσα και μάλιστα τα αποτελέσματα αυτή της άσκησης είναι θαυμαστά.

Τι κάνετε εδώ. Πηγαίνετε στο σημείο που το νερό σάς καλύπτει μέχρι τα γόνατα και τρέχετε παράλληλα με την ακτή. Προσπαθήστε να σηκώνετε ψηλά το γόνατο, έτσι ώστε ο μηρός να είναι παράλληλος με την επιφάνεια του νερού. Αν είστε σε καλή φυσική κατάσταση 15 λεπτά είναι αρκετά. Να ξέρετε πως εδώ βοηθάει πολύ η αντίσταση του νερού που δυσκολεύει την κίνηση, οπότε γυμνάζεστε καλύτερα.

Γυμνάστε την πλάτη

Μία πολύ καλή άσκηση για την πλάτη είναι η εξής: Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά και τα χέρια τεντωμένα ευθεία μπροστά σας κρατώντας μια μπάλα, με το νερό μέχρι το λαιμό. Ωθήστε την μπάλα κάτω από το νερό προσπαθώντας να σχηματίσετε ένα νοητό οχτάρι. Αναπνεύστε ρυθμικά με εκπνοή κατά την ώθηση και εισπνοή στην άνωση. Επαναλάβετε 10 φορές.

Γυμνάστε του ώμους

Με το νερό μέχρι το λαιμό, σταθείτε σε όρθια στάση έχοντας τα χέρια κλειστά, έτσι ώστε οι παλάμες να ακουμπούν στο μηρό σας. Εκτείνετε τους ώμους, ανοίγοντας τα χέρια μέχρι να φτάσουν στο ύψος των ώμων, σαν να επιχειρείτε να πετάξετε. Επανέλθετε στην αρχική θέση και επαναλάβετε ξανά.

Jumping Jacks

Κάνετε ένα μικρό άλμα μέσα στο νερό, ανοίγοντας ταυτόχρονα τα πόδια και φέρνοντας τα χέρια σε έκταση μέχρι το ύψος των ώμων. Στη συνέχεια κατεβάζετε γρήγορα και δυνατά τα χέρια στους γοφούς και κλείστε τα πόδια στην αρχική τους θέση. Αυτή η άσκηση εκτός από αποτελεσματική, είναι και διασκεδαστική. Επανάλαβε τουλάχιστον 10 φορές

Καθίσματα

Μπείτε στο νερό μέχρι τη μέση και κάντε καθίσματα τριών τετάρτων (¾), δηλαδή μέχρι οι μηροί σας να έρχονται σχεδόν παράλληλα με τον βυθό. Στη συνέχεια πηδήξτε με το ένα πόδι όσο πιο ψηλά μπορείτε. Κάνετε μία παύση λίγων δευτερολέπτων και επαναλάβετε με το άλλο πόδι σας. Μετά κάνετε μία δεύτερη παύση και στη συνέχεια κάντε το άλμα και με τα δύο πόδια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 10 φορές.

 

ΠΗΓΗ: healthstories.gr