Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε συνταξιούχος που παρενόχλησε σεξουαλικά δύο 15χρονες

Ένοχος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ένας 69χρονος που παρενόχλησε σεξουαλικά δύο ανήλικα κορίτσια στη Θεσσαλονίκη.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών, με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος δύο 15χρονων κοριτσιών, ενώ δε του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν αργά το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, όταν ο 69χρονος προσέγγισε τις δύο ανήλικες που περίμεναν σε στάση λεωφορείου στη Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου στην περιοχή της Νεάπολης. Μόλις οι ανήλικες τον αντίκρισαν εκείνος ξεκίνησε να κάνει άσεμνες χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα προσβάλλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους.

Όπως ανέφερε η μητέρα της ανήλικης και θεία του άλλου κοριτσιού, εκείνη την ώρα μιλούσε με την κόρη της στο τηλέφωνο η οποία της είπε ότι ο κατηγορούμενος στέκονταν απέναντί τους, κατέβασε το παντελόνι του και προχώρησε στις άσεμνες χειρονομίες.

Στην απολογία του ο 69χρονος συνταξιούχος υποστήριξε ότι έπραξε ασυναίσθητα τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. «Δεν είμαι καλά. Ζητάω συγνώμη. Δε το έχω ξανά κάνει. Δε κατάλαβα τι έκανα», ανέφερε.