Τα σενάρια για την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC – Τι είπε η σύζυγός του

Άκαρπες είναι έρευνες για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοείται από την Σύμη, όπου έκανε διακοπές, από την Τετάρτη (5/6), αν και η κινητοποίηση των αρχών είναι μεγάλη, καθώς «σκανάρουν» όλο το νησί και με την βοήθεια drones.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ίχνη του δημοσιογράφου χάθηκαν όταν αποφάσισε να επιστρέψει περπατώντας από την παραλία του Αγίου Νικολάου του νησιού, στην οποία βρισκόταν με την σύζυγό του και ένα φιλικό τους ζευγάρι, αφήνοντας όμως το κινητό του στην ακτή. Έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

Η σύζυγός του, μιλώντας στους αστυνομικούς, ενημέρωσε πως ο 67χρονος κατευθύνθηκε προς την περιοχή Πέδι, διαβαίνοντας ένα δύσβατο μονοπάτι, μήκους ενός χιλιομέτρου.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δημοσιογράφος κατά την διαδρομή αυτή να έπεσε στα βράχια και τελικά στην θάλασσα. Κάτοικος της περιοχής, όμως, ανέφερε πως τον είδες να φτάνει με ασφάλεια στο Πέδι και να κατευθύνεται με λεωφορείο προς τον Γυαλό, όπου βρίσκεται το σπίτι που διέμεναν με την σύζυγό του.

Μπορεί να σκόνταψε ή να τον δάγκωσε φίδι

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας σε βρετανικό μέσο δήλωσε πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως ίχνος του. Και αυτό σημαίνει ότι για εμάς τουλάχιστον, κάθε πιθανό σενάριο είναι ανοιχτό και διερευνάται».

Σύμφωνα με την ίδια «μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμη και να τον δάγκωσε φίδι, μένοντας κάπου τραυματισμένος».

Να σημειωθεί ότι, αστυνομία, Πυροσβεστική με drone, Λιμενικό αλλά και εθελοντές «σαρώνουν» το νησί προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αριστείδης Μιαούλης, οι έρευνες επικεντρώνονται οι έρευνες στο μονοπάτι που οδηγεί απο την παραλία του Αγίου Νικολάου από όπου ξεκίνησε ο 67χρονος παρουσιαστής περίπου και μέχρι το Πεδί και τα πρώτα σπίτια του. Απο το πρωί σήμερα οι έρευνες συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς με μεγάλη κινητοποίηση των αρχών, έχει σηκωθεί και ερευνά την περιοχή drone που κάνει σκανάρισμα τους εδάφους, παράλληλα με τους αστυνομικούς, την πυροσβεστική, την τοπική εθελοντική ομάδα που είναι ενταγμένη στην Πολιτική Προστασία.

Έχει δοθεί οδηγία σε όλα τα παραπλέοντα σκάφη στην ευρύτερη περιοχή, να δώσουν προσοχή μήπως εντοπιστεί κάτι στην θάλασσα.

Δεν βρέθηκε τίποτα στις κάμερες ασφαλείας

Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι πολλές, άλλοι λένε ότι τον είδαν στη Σύμη στο Πεδί, άλλοι στον Πανορμίτη και άλλοι σε παραλία που βρίσκεται απέναντι. Οι αναφορές αυτές δεν επιβεβαιώνονται, έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής όλες οι κάμερες των επιχειρήσεων που λειτουργούν στον οικισμό του Πεδίου καθώς πρόκειται για μία τουριστική περιοχή όπου υπάρχουν εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, ωστόσο δεν βρέθηκε τίποτα.

Στο νησί καταφθάνουν πολλά τηλεοπτικά συνέργεια απο το εξωτερικό. Ήδη έφτασε συνεργείο από την αγγλική τηλεόραση αναμένεται το BBC καθώς και δημοσιογράφοι απο εφημερίδες της Αγγλίας, οι οποίοι δίνουν συνεχώς ανταποκρίσεις για την πορεία των ερευνών.
Το μονοπάτι δεν έχει γκρεμό

Η παραλία απο την οποία αναχώρησε ο 67χρονος δεν έχει δυσπρόσιτα σημεία, δεν υπάρχει γκρεμός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ αν ο Άγγλος παρουσιαστής έπεφτε στη θάλασσα σίγουρα θα τον έβλεπε κάποιος καθώς υπάρχουν ιστιοφόρα.

Επεκτείνονται οι έρευνες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες δεν θα περιοριστούν μόνο στο μονοπάτι και όλη την γύρω περιοχή αλλά θα επεκταθούν και στην πεδιάδα του Πεδί, μήπως ο δημοσιογράφος του BBC ακολούθησε κάποιον άλλο δρόμο και βρίσκεται κάτω απο κάποιο δέντρο, αφού αδιαθέτησε.