Ο κ. Ανδρουλάκης
Ο κ. Ανδρουλάκης

Όρθιοι υποδέχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον Νίκο Ανδρουλάκη στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή – και εκείνος «έσπασε» την παράδοση που θέλει τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης να ξεπερνούν το όριο χρόνου για τις  ομιλίες τους: Μεταφέροντας την εμπειρία του από την Ευρωβουλή, έκανε… οικονομία  12 λεπτών, αποσπώντας τις ευχαριστίες του προέδρου της Βουλής.

Επικέντρωσε αρχικά τα πυρά του στην κυβέρνηση:  “Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε μία εξωραϊσμένη εικόνα της οικονομίας. Έδωσε υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν και απέκρυψε όσα έρχονται” είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: “Η κυβερνητική αναξιοπιστία όμως δεν σταματά εδώ. Εμφανίζετε ως κεντρικό πρόταγμα της νέας θητείας σας την αύξηση των μισθών. Αλλά επειδή όπως μόνος σας αποκαλύψατε σε συνέντευξη στο μεσοπρόθεσμο δεν μπορείτε να κάνετε κολπάκια, στείλατε στις Βρυξέλλες αύξηση 12,7% ενώ εδώ λέγατε προεκλογικά για 25%. Περιφρονώντας ευθέως την αγωνία των πολιτών για καλύτερους μισθούς” ανέφερε.

Ο κ. Ανδρουλάκης αμφισβήτησε το κυβερνητικό αφήγημα επιτυχίας στην οικονομία. “Για ποια ανάπτυξη μιλάμε όταν ένα αρχιπέλαγος μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και στα αναπτυξιακά προγράμματα” αναρωτήθηκε και ανακοίνωσε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει έτοιμες και θα επαναφέρει τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη ρύθμιση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, τους κανόνες διαφάνειας στη λειτουργία των funds και τις 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο ζήτημα της Υγείας. “Αναρωτιέμαι κύριε Μητσοτάκη, ξεχνάτε ότι είστε ο πρωθυπουργός που στα χρόνια της διακυβέρνησης σας, οι Έλληνες πλήρωσαν από την τσέπη τους τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας στην ΕΕ; Που 3.500 ασθενείς στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης περιμένουν για ένα χειρουργείο. Και στον «Ευαγγελισμό» η λίστα αναμονής για τις μη επείγουσες καρδιαγγειακές επεμβάσεις είναι 6 μήνες”.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πως η πρώτη επίκαιρη επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι για τα προβλήματα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ.