Νίκος Δένδιας: «Θα αποκτήσουμε 20 F-35, τα πιο εξελιγμένα αεροσκάφη που πετάνε αυτή τη στιγμή»

Δύο σημαντικά κεφάλαια της «ατζέντας 2030», την απόκτηση 20 αεροσκαφών F35 και τη διερεύνηση συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών Constellation, εισηγήθηκε στη σημερινή κοινοβουλευτική επιτροπή Εξοπλιστικών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδιας.

Σε σχετικές δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Δένδιας είπε ότι, στο πλαίσιο συνεδρίασης της επιτροπής Εξοπλιστικών, είχε τη δυνατότητα να εισηγηθεί δύο σημαντικά κεφάλαια της ατζέντας 2030:

-Την απόκτηση 20 αεροσκαφών F35, των πιο εξελιγμένων αεροσκαφών που πετάνε αυτή τη στιγμή: Είναι ένα σημαντικό όπλο, που θα δώσει μεγάλη δυνατότητα στην Πολεμική Αεροπορία. Θα διασφαλίσει τη δυνατότητα αποτροπής οποιαδήποτε απειλής κατά της χώρας από οπουδήποτε και αν προέρχεται, σημείωσε ο κ. Δένδιας.

-Από την άλλη, την έναρξη διερεύνησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης στην Ελλάδα της φρεγάτας Constellation, της νέας γενιάς φρεγάτας του αμερικανικού ναυτικού: Μιας φρεγάτας, που εφόσον αποφασίσουμε την ναυπήγηση της μετά από αυτό το αρχικό στάδιο, θα αποτελέσει σημαντικό όπλο για το Πολεμικό Ναυτικό, παρατήρησε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι θα είναι το δεύτερο μεγάλο όπλο μετά τις φρεγάτες Belhara που θα μπορέσει να στηρίξει την πορεία του ΠΝ στον 21ο αιώνα.

«Θέλω να δηλώσω μεγάλη ικανοποίηση για το επίπεδο της συζήτησης, αλλά και τη συναίνεση που σε βασικά θέματα διαμορφώθηκε» είπε ο κ. Δένδιας στους δημοσιογράφους.