Κερατσίνι: Συνελήφθη 61χρονος που αναζητούνταν από τις αρχές της Σουηδίας – Απειλούσε πολιτικούς μέσω social media

Στην σύλληψη ενός 61χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αναζητούταν από τις αρχές της Σουηδίας, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., καθώς θεωρείται ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων, λόγω ανάρτησης σε πλατφόρμα κοινοποίησης βίντεο, μέσα από τα οποία απειλούσε πολιτικούς.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 61χρονος εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής (31/05) στο Κερατσίνι, και συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, διότι στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) τυφέκια, (2) πιστόλια, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, (3) διόπτρες, σιγαστήρας και (9) φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες, για τα οποία οι Σουηδικές Αρχές είχαν ανακαλέσει την άδεια κατοχής του, καθότι θεωρούνταν ύποπτος για τέλεση αδικημάτων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 61χρονος διέμενε στη χώρα μας τουλάχιστον ένα χρόνο, χωρίς να έχει προβεί στην προβλεπόμενη διαδικασία δήλωσης κατοχής τους στις ελληνικές αρχές, ούτε ήταν σε θέση να τεκμηριώσει ότι ασκούσε δραστηριότητα ως σκοπευτής ή κυνηγός.

Οι Σουηδικές αρχές προχώρησαν στην ανάκληση της άδειας κατοχής του οπλισμού, διότι κρίθηκε ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων, καθώς είχε κοινοποιήσει βίντεο σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με απειλητικό περιεχόμενο για πολιτικά πρόσωπα της χώρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.