Από τις συναντήσεις που είχε στο Αριστοτέλειο ο Λευτέρης Αυγενάκης
Από τις συναντήσεις που είχε στο Αριστοτέλειο ο Λευτέρης Αυγενάκης

Με στόχο την ενίσχυση της γνώσης, που αποτελεί το ισχυρότερο όπλο για τους αγρότες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε την ενίσχυση της συνεργασίας του ΥπΑΑΤ με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της Σχολής Γεωπονίας – Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Το χθες το πρωί ο Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με τον πρύτανη του ΑΠΘ Δημήτρη Κωβαίο και τη διοίκηση της Σχολής. Στη συνάντηση μετείχαν ο υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης και οι ΓΓ Κώστας Μπαγινέτας, Δημήτρης Παπαγιαννίδης και Γιώργος Στρατάκος.

Από την πλευρά του ΑΠΘ μετείχαν ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, ο κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, καθηγητής Απόστολος Αποστολίδης, ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, καθηγητής Στέφανος Κουνδουράς, και ο πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, καθηγητής Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το ισχυρότερο όπλο για καλύτερα ενημερωμένους αγρότες είναι η γνώση. Γι’ αυτό νωρίς σήμερα συναντηθήκαμε με τον πρύτανη και στελέχη του ΑΠΘ. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε στενά, με σφιχτό χρονοδιάγραμμα να ξεκινήσουμε συνεργασίες στο πλαίσιο της κατάρτισης, αλλά και της εκπαίδευσης των αγροτών και κυρίως των νέων που αποφασίζουν συνειδητά να ασχοληθούν με τη γη.

Έχουμε  ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία, έτσι ώστε σύντομα να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας, όπου και μέσω αυτών θα διοχετεύσουμε γνώση που είναι απολύτως απαραίτητη για τους κατ΄επάγγελμα αγρότες.

Όπως είπε ο πρύτανης Δημ. Κωβαίος το ΑΠΘ αποτελεί την ψυχή της εκπαίδευσης στη Βόρειο Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Είναι το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας με 82.000 φοιτητές με σπουδαία συνδρομή στην εθνική οικονομία, ενώ διαθέτει δυο από τα παλαιότερα Τμήματα στην Ελλάδα για τον πρωτογενή τομέα της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος με 4.000 φοιτητές.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Απ. Αποστολίδης επισήμανε ότι για πρώτη φορά η ηγεσία του ΥπΑΑΤ επισκέπτεται την ηγεσία του ΑΠΘ.

Ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι επιδιώκει τη συνεργασία με το ΑΠΘ και ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορεί να επιτευχθεί.  «Όσα χρήματα και να δώσουμε στους αγρότες, ιδιαίτερα στους νέους, σημασία έχει η γνώση» είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης.