Φωτιά στην Υδρα: Ερευνα των «αδιάφθορων» για τους χειρισμούς Πυροσβεστικής και Λιμενικού

Προκαταρκτική έρευνα για τους χειρισμούς Πυροσβεστικής και Λιμενικού στην υπόθεση της φωτιάς στην Υδρα διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και ζητείται να διερευνηθούν τυχόν παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα να επιτραπεί στους μισθωτές του σκάφους «Περσεφόνη 1» να φύγουν και να μην εξεταστούν από τις Αρχές, παρότι υπήρχαν ισχυρές υπόνοιες ότι είχαν ενεργό ρόλο στο ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος με τη συνδρομή υφισταμένου του, αφού πρώτα έλεγξαν εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τα καπνογόνα του σκάφους, με αρνητικό αποτέλεσμα, υπέβαλαν σε ερωτήσεις τους δέκα Καζακστανούς προσπαθώντας να διευκρινίσουν εάν αυτοί εμπλέκονται ή όχι με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Εκείνοι αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό και ζήτησαν να αποχωρήσουν προκειμένου να προλάβουν την προγραμματισμένη πτήση τους. Το αίτημά τους έγινε δεκτό, με νεότερες πληροφορίες πάντως που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας (Inside Story) να αναφέρουν ότι οι αλλοδαποί επέστρεψαν στην πατρίδα τους όχι με τακτικό δρομολόγιο αλλά με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Αντ’ αυτών συνελήφθησαν οι 13 Ελληνες μέλη πληρώματος. Μετά τις απολογίες τους, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τα ξημερώματα ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού, ενώ τα υπόλοιπα μέλη αφέθηκαν ελεύθερα με εγγυοδοσία και περιοριστικούς όρους.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr