ΦΑΙΔΡΑ ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ

Η Φαίδρα Καρούτσου ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών, στη νέα γενιά των επιστημόνων και στη νέα γενιά των γυναικών που αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά και να προσφέρουν όσο περισσότερα μπορούν. Στις εκλογές της Κυριακής διεκδικεί την ψήφο των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο πριν, μιλά για τη μάχη των εκλογών, το πρόγραμμα του κόμματος της, τη «χαλαρή» ψήφο, καθώς επίσης και για το αποτέλεσμα των εκλογών, που η ίδια εκτιμά ότι θα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Αναλυτικά η συνέντευξη της έχει ως εξής:

Ερ.:  Ανήκετε στην γενιά των νέων επιστημόνων που ασχολούνται με την πολιτική. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την ενασχόληση σας με την κεντρική πολιτική σκηνή;

Απ.: Την παρούσα στιγμή βρισκόμαστε εν μέσω μιας πολύ σκληρής μάχης. Μίας μάχης μεταξύ των δημιουργών του επιτελικού κράτους, της ληστείας του δημοσίου χρήματος, των υποκλοπών, του ρουσφετιού, των συγκαλύψεων, της υφαρπαγής του μόχθου των μικρομεσαίων και των χαμηλότερων στρωμάτων, και όλων όσοι πιστεύουμε στη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την ευημερία του λαού, τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, το κράτος πρόνοιας, το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία, τις ίσες ευκαιρίες.

Ως νέος επιστήμονας μάχομαι για να γκρεμιστεί το σκοτεινό επιτελικό κράτος «των κολλητών» των «δικών παιδιών» του κ. Μητσοτάκη και να υπάρξει δικαιοσύνη στην  πρόσβαση σε ευκαιρίες κοινωνικής ανέλιξης, αξιοπρεπείς αμοιβές και ανθρώπινα ωράρια εργασίας. Η προσδοκία μου είναι να συμβάλλω κι εγώ από την πλευρά μου να κερδηθεί αυτή η μάχη υπέρ της κοινωνίας.

Ερ.: Πολλοί ισχυρίζονται πως την Κυριακή η ψήφος μπορεί να είναι χαλαρή αφού ούτως ή άλλως θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές. Εσείς συμμερίζεστε αυτή την άποψη; Τι πιστεύετε;

Απ.: Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις αφήνουν να εννοηθεί ότι οι «κανονικές εκλογές» είναι οι επόμενες των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Όμως, αυτό γίνεται εκ του πονηρού, ώστε να μην προσέλθουν στην κάλπη οι πολίτες και να εξυπηρετηθούν τα σχέδια κάποιων. Οι κανονικές εκλογές είναι αυτές της Κυριακής που έρχεται! Και από αυτές θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας. Ελπίζουμε προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση. Για αυτό και καλώ  όλες και όλους να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή, να αποφασίσουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους, να δώσουν την μάχη για να αλλάξουν τη ζωή τους.

Ερ.: Κάποιοι ισχυρίζονται πως στην ουσία το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα είναι ανεφάρμοστο οικονομικά, ενώ παράλληλα ακολουθεί και μιμείται σε πολλά σημεία του τη Νέα Δημοκρατία. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

Απ.: Σαφώς και αυτό δεν ισχύει. Είναι ντροπή να λένε κάτι τέτοιο για μία πολιτική δύναμη ευθύνης, που άφησε «προίκα» στην πατρίδα μας 37 δισ. ευρώ.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο υποκριτικό είναι να αμφισβητούν τη δυνατότητα υλοποίησης του προγράμματος λόγω κόστους, αυτοί που άφησαν έλλειμμα 15% το 2009 και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, εκείνοι που το 2015 μας αφήσαν άδεια ταμεία  και κάναμε «μαγικά» για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Είναι αδιανόητο να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που δεν μπορούν να νοικοκυρέψουν τα του οίκου τους και χρωστάνε στις τράπεζες και μάλιστα χωρίς να τους κυνηγάνε όπως τους καθημερινούς ανθρώπους που χάνουν τα σπίτια τους για ευτελή ποσά. Και επιπρόσθετα, εμείς μιλάμε για πράγματα, πολλά από τα οποία τα εφαρμόσαμε, σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας μέσα σε μνημόνια.

Μάλλον με τα Οικονομικά δεν τα πάνε και πολύ καλά όσοι τα λένε αυτά.

Ερ.: Ποιες είναι οι προσωπικές σας προσδοκίες την ερχόμενη Κυριακή; Ποια είναι η εκτίμηση σας για το αποτέλεσμα των εκλογών εθνικά και τοπικά;

Απ.: Θα ήθελα να έχω μια αξιοπρεπή παρουσία και να έχω συμβάλει τα μέγιστα από την πλευρά μου, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να καταγράψει ένα πολύ υψηλό ποσοστό στο νομό Ηρακλείου.

Τοπικά, η αίσθηση που έχω από την επαφή μου με τον κόσμο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα πάει πολύ καλά, στόχος είναι να εκλέξουμε τέσσερις βουλευτές.

Σε εθνικό επίπεδο, θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρώτο κόμμα και θα σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας, προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων.

Η πρόοδος και η δημοκρατία είναι συνυφα-σμένα με τη  συνεργασία.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή ψήφο.