Σε καραντίνα στο σπίτι του με Covid-10 βρίσκεται ο πρώην υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Για δύο συνεχόμενα έτη θα λαμβάνουν οι νέοι το Youth Pass των 150 ευρώ, με την ενίσχυση να φθάνει συνολικά τα 300 ευρώ. Η διάταξη του οικονομικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε προχθες στη Βουλή προβλέπει τη χορήγηση του Υouth Pass των 150 ευρώ κατ’ έτος σε νέους και νέες 18 και 19 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι που θα συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους θα παίρνουν 150 ευρώ και την επόμενη χρονιά που θα έχουν γίνει 19 ετών θα λαμβάνουν άλλα 150 ευρώ.

Το μέτρο είναι μόνιμο και ενεργοποιείται από τον Σεπτέμβριο. Φέτος, το Youth Pass θα λάβουν οι νέοι που είχαν συμπληρώσει στις 31 Δεκεμβρίου 2022 το 18o και 19ο έτος της ηλικίας τους. Το 2024 θα λάβουν για δεύτερη χρονιά τα 150 ευρώ του επιδόματος οι περυσινοί 18άρηδες που έγιναν φέτος 19 ετών και όσοι κλείσουν φέτος τα 18 τους χρόνια.

Οπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης (στον Σκάι), η καταβολή του επιδόματος στους νέους θα γίνεται εφεξής για δύο συνεχόμενα έτη, με τη «φόρτιση» της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με 150 ευρώ κάθε φορά. Πρακτικά, το επίδομα συνολικά θα είναι 300 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μη χρειαστεί οι νέοι να υποβάλουν αίτηση χορήγησης του Youth Pass, δεδομένου ότι τα στοιχεία τους βρίσκονται ήδη στη διάθεση του κράτους, αν και ο νόμος ορίζει την υποβολή σχετικής αίτησης στο gov.gr.