Η Facebook ψάχνει ταλέντα στο Ηράκλειο
Η κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου Facebook
Η Facebook Ευρώπης στρατολογεί νέους υπαλλήλους από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Νέα ταλέντα αναζητά στην Κρήτη η κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου, η Facebook. Το επόμενο διάστημα, η ομάδα στρατολόγησης της εταιρείας θα επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης για να εντοπίσει άτομα με τη δυνατότητα να ενταχθούν στο δυναμικό της.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στις 12:30 έως 3:30 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο “Στέλιος Ορφανουδάκης” θα γίνει παρουσίαση της Facebook Ευρώπης, η οποία απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών.

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο έως την ερχόμενη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, κ. Άγγελος Μπίλας
Ο πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, κ. Άγγελος Μπίλας

Ο πρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής, κ. Άγγελος Μπίλας, αναφέρει στην «Π» πως ο στόχος της εκδήλωσης είναι διττός, από τη μια πλευρά οι εκπρόσωποι της εταιρείας θέλουν να παρουσιάσουν τις δράσεις της και να αναδείξουν όσα ενδιαφέροντα συμβαίνουν στους κόλπους της Facebook.

Παράλληλα, θα επιχειρήσουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των φοιτητών που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους προκειμένου να τους «κλέψουν» από τη χώρα μας.

«Η Facebook, όπως και άλλες αντίστοιχες εταιρείες, είναι εξαιρετικά επιλεκτικές στους ανθρώπους που ζητούν να προσλάβουν.

Ωστόσο, το καλοκαίρι και γενικότερα το προηγούμενο διάστημα, φοιτητές του Τμήματός μας, έκαναν την πρακτική τους στην έδρα της εταιρείας στην Ευρώπη, το Λονδίνο.

Είχαν, λοιπόν, την ευκαιρία να διαπιστώσουν το πόσο υψηλή είναι η ποιότητα των ανθρώπων μας. Για αυτό το λόγο, αποφάσισαν να έρθουν στην Ελλάδα και να μιλήσουν σε φοιτητές Υπολογιστών.

Θα πάνε και στην Αθήνα, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός φοιτητών αλλά θα ξεκινήσουν από την Κρήτη γιατί εδώ θεωρούν ότι η ποιότητα είναι εξαιρετική», αναφέρει ο κ. Μπίλας.

Η κάθοδος της εταιρείας οργανώθηκε από κοινού με τη διοίκηση του Τμήματος.

Πέρα από τη Facebook, υπάρχει επαφή του Ιδρύματος με εταιρείες από διάφορα μέρη της Ελλάδας που θέλουν να γνωρίσουν τους φοιτητές και να προχωρήσουν σε κάποιου είδους συνεργασία.

«Σε ένα βαθμό, αυτό που ήδη συμβαίνει στο Τμήμα, μάλλον θα έπρεπε να είναι πιο έντονο. Όμως, το Πανεπιστήμιο είναι σε καλή πορεία και σκέφτεται να το συστηματοποιήσει, να θεσπίσει μία μέρα του χρόνου, όπου θα έχουν την δυνατότητα οι εταιρείες να μιλούν με τους φοιτητές, να έρχονται σε άμεση επαφή», αναφέρει ο κ. Μπίλας.

Στο παρελθόν, έχουν γίνει αντίστοιχες εκδηλώσεις με τις εταιρείες Oracle και Accenture, οι οποίες, όμως, έχουν τμήμα στην Ελλάδα, ενώ η Facebook δεν διαθέτει γραφείο στην χώρα μας και οι εκπρόσωποί της θα έρθουν απευθείας από το εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του Τμήματος τονίζει πως, πέρα από τις διάφορες εκδηλώσεις γνωριμίας, ο κόσμος και οι εταιρείες γνωρίζουν τι δουλειά παράγεται στο Τμήμα. «Οι απόφοιτοι του Τμήματος δεν έχουν προβλήματα με το πώς θα βρουν δουλειά,  υπάρχει σχετικά μεγάλη προσφορά, απορρόφηση στην αγορά εργασίας.

Η προσπάθεια που κάνει το Τμήμα είναι να έχουν τα εφόδια και να γίνεται προεργασία ώστε να βρίσκουν ενδιαφέρουσες εργασίες, να μπορούν να ασχοληθούν με πράγματα που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον τους για όλα τα χρόνια της καριέρας τους. Έχει, λοιπόν, νόημα να συζητούν με εταιρείες που λύνουν προηγμένα τεχνολογικά προβλήματα», τονίζει.