Άνω κάτω βρήκαν χθες οι εκπαιδευτικοί το ΚΠΕ Αρχανών
Άνω κάτω βρήκαν χθες οι εκπαιδευτικοί το ΚΠΕ Αρχανών

Για δεύτερη φορά την τρέχουσα σχολική χρονιά μπήκε στο στόχαστρο διαρρηκτών το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών.

Χθες, οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ επέστρεψαν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και αντίκρισαν ένα αποκαρδιωτικό θέαμα.  Οι δράστες φέρεται να παραβίασαν μία γυάλινη πόρτα στο πλάι του κτηρίου, χωρίς, όμως, να προκαλέσουν ζημιές.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και είχε γίνει το πρώτο κρούσμα, οι διαρρήκτες είχαν σπάσει ένα παράθυρο για να μπουν στον χώρο.

Από το Κέντρο λείπει ο υπολογιστής της υπεύθυνης, κ. Μαρίας Σφακιανάκη, οθόνες, γραφική ύλη.

Οι εκπαιδευτικοί καταγράφουν ό,τι ακριβώς χρειάζονται και ενημερώνουν τον Δήμο Αρχανών- Αστερουσίων, όπου υπάγεται το ΚΠΕ. Ο Δήμος μάλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετήσει κάμερες προκειμένου να αποτρέψουν να… τριτώσει το κακό.

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι δεν βοηθάει, σε θέμα ασφάλειας, το γεγονός ότι στεγάζονται σε ένα τεράστιο κτήριο, που προορίζεται για πολιτιστικό κέντρο, σε απομακρυσμένο σημείο.

Το ευτύχημα είναι ότι το ΚΠΕ περιμένει μαθητές από την ερχόμενη βδομάδα, οπότε και οι εκπαιδευτικοί ελπίζουν να είναι έτοιμοι να τους υποδεχτούν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες ήταν ανήλικοι.