ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
τον Αύγουστο στην Κρήτη, σύμφωνα με το booking

Περισσότερες από 150.000 αιτήσεις υποψηφίων εκπαιδευτικών για πρόσληψη και διορισμό δέχθηκε το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με πηγές από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων  έληξε την περασμένη Παρασκευή στις 6 το απόγευμα  μετά την τετράωρη παράταση που δόθηκε.

“Το υπουργείο Παιδείας, λόγω των εκλογών στις 21 Μαίου  θα ζητήσει από την αρμόδια Επιτροπή , την κατ εξαίρεση, συνέχιση τη διαδικασίας για τον διορισμό των 3.770 εκπαιδευτικών, θέσεις τις οποίες ήδη έχει εξαγγείλει η υπουργός Ν. Κεραμέως. Ανάλογο αίτημα θα κατατεθεί και για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το επόμενο σχολικό έτος”, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης.

«Στόχος μας είναι οι διορισμοί των 3.770 εκπαιδευτικών να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στις 15 Αυγούστου, ώστε την 1η του Σεπτέμβρη να βρίσκονται στις οργανικές θέσεις των σχολείων τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές τις ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου  θα εκδώσουν τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών. «Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα  εκτιμώ ότι θα εκδοθούν από το υπουργείο Παιδείας οι πράξεις  στις οποίες θα ορίζονται οι θέσεις διορισμών κατά ειδικότητα και κλάδο. Στη συνέχεια οι πράξεις αυτές θα σταλούν στα υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών.

Αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα δύο συναρμόδια υπουργεία θα ακολουθήσει η έκδοση προκήρυξης  για τον διορισμό των 3.770 εκπαιδευτικών», είπε.