Super League: Τρίποντο ουσίας και ψυχολογίας για τον ΟΦΗ
O Kωστούλας με το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα, άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του ΟΦΗ

Έχει πάρει για τα καλά τον …αέρα του Λεβαδειακού ο ΟΦΗ. Μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, η κρητική ομάδα κέρδισε για 2η φορά φέτος στο πρωτάθλημα τους Βοιωτούς με 2-0 στο Παγκρήτιο, μπαίνοντας γερά στο …κόλπο για τη διεκδίκηση της 5ης θέσης που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η πρώτη νίκη στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ 5-8, έφερε τους παίκτες του Κόντη στη 2η θέση της σχετικής βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από το σημερινό τους αντίπαλο, ενώ παράλληλα τους δίνει μεγάλη ψυχολογική ώθηση ενόψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου (25/4) στο Πανθεσσαλικό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένταση και ρυθμό από τα πρώτα λεπτά. Στο 8′, μία κεφαλιά του Καραχάλιου έφυγε άουτ, ενώ λίγο αργότερα ο Όζμπολτ αστόχησε. Στο 19′ ο Σαλσέδο βρήκε δίχτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, καθώς στην αρχή της φάσης, ο Νους ήταν εκτεθειμένος.

Μια φάση που σίγουρα σηκώνει πολλή κουβέντα σημειώθηκε στο 31′. Ο Λοντίγκιν έκανε την απόκρουση της χρονιάς. Αφού έδιωξε προσωρινά το δυνατό σουτ του Σενγκέλια, στη συνέχεια κι ενώ ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, άπλωσε το χέρι του και απομάκρυνε το βολέ του Νους από πολύ κοντά. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στην εξέλιξη της φάσης σε πτώση του Κωστούλα από μαρκάρισμα του Λιάγκα, με το VAR να πιάνει δουλειά. Μετά από 2 και πλέον λεπτά, ο διαιτητής Κατσικογιάννης έδειξε να συνεχιστεί το ματς!

Τελικά, ο ΟΦΗ έκανε το 1-0 στο 38′. Ο Σενγκέλια γύρισε στον Σαλσέδο, ο οποίος δεν έλεγξε, όμως ο Κωστούλας ακολουθούσε. Ο νεαρός στόπερ εκτέλεσε, η μπάλα κόντραρε στον Τσιβελεκίδη και κατέληξε στα δίχτυα του Λοντίγκιν. Πρώτο γκολ του νεαρού αμυντικού στο πρωτάθλημα με τον ίδιο στο 44′ να έχει νέα καλή στιγμή με την κεφαλιά του να είναι για λίγο άστοχη.

Ο ΟΦΗ, χωρίς να εντυπωσιάζει με το παιχνίδι του στη συνέχεια, έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Χριστογεώργου κι έψαχνε με αντεπιθέσεις το δεύτερο γκολ. Θα μπορούσε να είχε «κλειδώσει» το τρίποντο στο 69′, αλλά ο Νους έχασε την ευκαιρία της χρονιάς. Προ κενής εστίας αστόχησε μετά την ασίστ του Σενγκέλια, με τον Αργεντινό να μη μπορεί να πιστέψει ότι δεν σκόραρε!

Τελικά, στο 75′ ο Νους πήρε το …αίμα του πίσω και κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά (2-0) μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σενγκέλια και σέντρα του Ανδρούτσου, δίνοντας πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση.

Ο Λεβαδειακός είχε κάποιες τελικές, ωστόσο δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ. Στο 93′ ο Θεοδοσουλάκης έκανε ένα σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Κάπως έτσι, το 2-0 έμεινε ως το φινάλε.

ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Χριστογεώργος, Κωστούλας, Πούγγουρας, Κρίζμανιτς, Γκονθάλεθ (8′ Αποστολάκης), Αθανασίου, Καραχάλιος (72′ Κανελλόπουλος), Ανδρούτσος (82′ Θεοδοσουλάκης), Σενγκέλια (82′ Μαρινάκης), Νους (82′ Χατζηθεοδωρίδης), Σαλσίδο

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λοντίγκιν, Τσάπρας (80′ Μανθάτης), Λιάγκας, Τσιβελεκίδης, Βήχος, Τσοκάι (71′ Συμελίδης), Παλάσιος, Μπάλτζι (46′ Λαγιούς), Κωστή (46′ Τζάλοου), Βέρμπιτς (71′ Πεντρόσο), Όζμπολτ