Πρωταθλητής Ευρώπης με νέο ρεκόρ ο ασυναγώνιστος Μίλτος Τεντόγλου!
Απίθανος ο Μίλτος Τεντόγλου και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ρώμη, πέταξε στα 8 μέτρα και 65 εκατοστά, επίδοση που είναι ρεκόρ καριέρας για τον Έλληνα υπερπρωταθλητή.

Αυτό το έκανε με την πέμπτη του προσπάθεια στον μεγάλο τελικό, με τον Τεντόγλου να “συστήνεται” αρχικά στο κοινό με άλμα 8,42 μέτρα στην πρώτη του προσπάθεια (επίδοση που ήταν εκείνη τη στιγμή η κορυφαία φετινή στον κόσμο), να ξεπερνάει τον εαυτό του κάνοντας άλμα στα 8,49 μέτρα στην τρίτη προσπάθεια, να πηδάει 8,45 μέτρα στην τέταρτη προσπάθεια και να το… τερματίζει στην πέμπτη, με το διαστημικό άλμα του στα 8,65 μέτρα.

Επίδοση για την οποία είχε… προειδοποιήσει, αφού είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό πως θα έκανε άλμα γύρω στα 8,60 μέτρα, με τον Έλληνα πρωταθλητή να αγγίζει μάλιστα το πανελλήνιο ρεκόρ που το κατέχει ο Λούης Τσάτουμας από το 2007 στην Καλαμάτα και είναι 8,66 μέτρα.

Πλέον ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος είχε καλύτερη εφετινή επίδοση στα 8,36 μέτρα, εστιάζει στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Τη δεύτερη θέση με 8,38μ. κατέλαβε ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι, ενώ στην τρίτη με 8,31μ. βρέθηκε ο Ελβετός Ζίμον Εχάμερ.