Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είπε νωρίς το αντίο του στο φετινό US Open, γνωρίζοντας την ήττα στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης με 3-2 σετ από τον 25χρονο Αργεντινό και Νο.49 της παγκόσμιας κατάταξης, Μαριάνο Ναβόνε.
Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που ο κορυφαίος τενίστας ηττήθηκε στον πρώτο γύρο Grand Slam εδώ και 20 χρόνια, με τα προβλήματα σε αυτή την αναμέτρηση να είναι πολλά για τον Σέρβο.
Ο Τζόκοβιτς υπέφερε κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάνοντας αρκετές φορές εμετό δίπλα από το court, παρόλα αυτά όμως ολοκλήρωσε τον αγώνα, δίχως πολλές δυνάμεις στα τελευταία σετ. Είχε μάλιστα προηγηθεί με 2-1 σετ, ωστόσο ο Ναβόνε έκανε την ανατροπή και με 3-2 σετ πήρε τη νίκη και την πρόκριση για την επόμενη φάση.
Μπορεί ο Σέρβος τενίστας να έφυγε νωρίς από τη διοργάνωση, ωστόσο το ποσό που πήρε ήταν αρκετά γενναιόδωρο.
Το US Open είχε ανακοινώσει ότι τα χρηματικά έπαθλα σε κάθε γύρο της διοργάνωσης θα αυξηθούν σημαντικά. Πιο συγκεκριμένα, όσοι αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο, μαζί τους και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, έβαλαν στα ταμεία τους το ποσό των 140.000 δολαρίων.
