Ο «δαίμονας» Εμπαπε και η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλαν φρένο στην Μπαρτσελόνα. Μέσα στο Καμπ Νόου, για πρώτη φορά μετά από τον Οκτώβριο του 2023, με δύο γκολ του Γάλλου σούπερ σταρ οι «μερένχες» πήραν τεράστιο «διπλό», έσπασαν το απόλυτο νικών των Καταλανών (μετρούσαν 9/9) κι έβαλαν φωτιά στο πρωτάθλημα, μιας και πλησίασαν στο -3 από την αποψινή τους αντίπαλο.
Μετά τη βαριά ήττα στο Champions League από την Παρί Σεν Ζερμέν η «Μπάρτσα» γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα. Είχε σε πολύ άσχημη βραδιά το μεγάλο της αστέρι, Λαμίν Γιαμάλ, τον οποίο περιόρισε στο ελάχιστο ο Κουκουρέγια. Η επόμενη αντίπαλος της ΑΕΚ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έπαιξε με πάθος και άψογα στημένη από τον Μουρίνιο βρήκε την ευκαιρία στις… κόντρα επιθέσεις που έβγαλε να βρει δύο γκολ με τον κορυφαίο της σκόρερ και να φύγει από την Μαδρίτη με το μεγάλο «τρίποντο».
Με ένα πολύ τυχερό γκολ μπήκε προηγούμενη στ’ αποδυτήρια η Ρεάλ Μαδρίτης. Σ’ ένα πρώτο 45λεπτο που οι «μερένχες» είχαν τον έλεγχο του ματς και που δεν επέτρεψαν στους Καταλανούς να τους πιέσουν ιδιαίτερα, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 41′, με γκολ του Εμπαπέ ο οποίος είδε την μπάλα να βρίσκει στο πόδι του μετά από κακό διώξιμο του Ζεράρ Μαρτίν και να καταλήγει στα δίχτυα του Γκαρσία. Μέχρι και ο Γάλλος σταρ έδειξε να αιφνιδιάζεται με την κατάληξη της φάσης από τον τρόπο που πανηγύριζε με τους συμπαίκτες του.
Η Μπαρτσελόνα μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο και παρότι δεν έκανε φάσεις μπροστά από την εστία του Λούνιν, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με το δυνατό σουτ του Ραφίνια στο 61′, μετά τη μαγική ασίστ του Πέδρι. Στο 66′ ο Λούνιν έκανε απίστευτη απέκρουσε σε κεφαλιά του Μαρτίν, ωστόσο, την τελευταία λέξη στο ματς είχε ο Μπαπέ, ο οποίος από καταπληκτική προσπάθεια του Καμαβινγκά, πλάσαρε σε κενή εστία για το τελικό 2-1.
