Παίκτρια από την Αργεντινή απέκτησε η ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ

Η πρώτη ξένη αθλήτρια στην ιστορία της ομάδας βόλεϊ γυναικών του ΟΦΗ, είναι η 29χρονη Αργεντινή κεντρικός (1.83, 18/7/1995), Μαρτίνα Γκουασταβίνο.

Η έμπειρη αθλήτρια έστειλε υπογεγραμμένο το μονοετές συμβόλαιο της και από το Μπουένος Αϊρες και τις θρυλικές ομάδες της Αργεντινής Ρίβερ Πλέιτ και Σαν Λορέντζο, έρχεται στην Κρήτη για να φορέσει τα ασπρόμαυρα του ΟΦΗ και να δώσει εμπειρία και δύναμη πάνω στο φιλέ στη γυναικεία ομάδα του συλλόγου, που συνεχίζει το μεταγραφικό της ντεμαράζ.

Η Γκουασταβίνο με μεγάλη εμπειρία στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής, αλλά και παρουσία στην Ισπανία και την Πορτογαλία, είναι η τρίτη ηχηρή φετινή μεταγραφή των κοριτσιών του ΟΦΗ, μετά την 25χρονη ακραία Ελλη Μανάι (με θητεία σε αρκετές ομάδες Α1) και τηνδιαγώνιο Κατερίνα Ποδαρά με παραστάσεις από την Α2 και την Pre League.

Η πρώτη ξένη στην ιστορία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΟΦΗ, ήταν σε ανοιχτή γραμμή το τελευταίο διάστημα με τον προπονητή Νίκο Προύφα και με τη σύμφωνη του προέδρου Γιάννη Δανδάλη, η μεταγραφή ολοκληρώθηκε.

Η ίδια μιλώντας στο ofivolleyball.gr για την επιλογή της να παίξει στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ, ανέφερε ότι “είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα έρθω στην όμορφη χώρα σας. Εχω ήδη ξεκινήσει να μαθαίνω Ελληνικά!”.

Για το τι γνωρίζει για τον ΟΦΗ και το Ελληνικό βόλεϊ, τόνισε: “γνωρίζω κάποιους Αργεντίνους, που είχαν επαφές με την ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ, όπως ο Λαπέρα. Μίλησα με τον κόουτς Νίκο και ξέρω το ρόλο μου στην ομάδα. Ερχομαι με την εμπειρία μου, να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της”.

Για το αν γνωρίζει κάτι από τον ποδοσφαιρικό ΟΦΗ, είπε “ξέρω ότι είναι ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ με μεγάλη ιστορία και ζεστούς φιλάθλους. Ξέρετε, εγώ είμαι Ρίβερ Πλέιτ, ενώ έπαιξα και στη Σαν Λορέντζο, που είναι ομάδες ποδοσφαίρου, αλλά οι φίλαθλοι τους,λατρεύουν κάθε αθλητή που φοράει τη φανέλα και το σήμα της ομάδας. Ένιωσα πολύ αυτήν την αγάπη και εύχομαι να συμβεί το ίδιο και στον ΟΦΗ”.

Ο ΟΦΗ και η Ελλάδα, είναι η τρίτη Ευρωπαϊκή εμπειρία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της τοπικής ομάδας μετά το πέρασμά της απο την Ισπανία (Madrid Chamberí Spain- 2023/24) και την Πορτογαλία (Esmoriz GC Portugal-2022/23).

Στην Αργεντινή η Γκουασταβίνο, έχει αγωνιστεί στη San Lorenzo (2019/20 – 2021/22), στη River Plate (2015/16 – 2018/19) και στην Estudiantes de La Plata Argentina (2014/15 – 2014/15).

Στο Ηράκλειο, αναμένεται στις 24 Αυγούστου, για να ξεκινήσει προετοιμασία με τα κορίτσια του ΟΦΗ.

Ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Προύφας, ανέφερε για τη μεταγραφή της Γκουασταβίνο: “είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι, που θα έχουμε μαζί μας την Martina. Είναι η πρώτη ξένη αθλήτρια στο γυναικείο βόλεϊ του ΟΦΗ και είναι μια παίκτρια εγνωσμένης αξίας. Είναι έμπειρη αθλήτρια, έχει παίξει σε μεγάλες κατηγορίες. Ευχαριστώ τον πρόεδρο που συμφώνησε και σε αυτή τη μεταγραφή. Θέλουμε φέτος τα κορίτσια να πάνε ένα σκαλοπάτι παραπάνω απο πέρσι, που τερματίσαμε στην 6η θέση”.