Μένει ο Σπαλέτι στην Ιταλία παρά το κάζο

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι θα παραμείνει στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Ιταλίας, παρά τον αποκλεισμό στους «16» του EURO 2024, μετά την απογοητευτική εμφάνιση και την ήττα με 2-0 από την Ελβετία.

«Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έχει την εμπιστοσύνη μας, διατηρεί την εμπιστοσύνη μας, πρέπει να συνεχίσει το έργο του», δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γραβίνα σε συνέντευξη Τύπου στο «στρατόπεδο» της Nazionale και πρόσθεσε:

«Είμαστε όλοι υπεύθυνοι, μάνατζερ, παίκτες, προπονητές. Είναι ένα έργο πολλών ετών, είναι αδιανόητο να εγκαταλείψουμε ένα έργο μετά από οκτώ μήνες. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουν, πράγματα που πρέπει να αναθεωρηθούν, θα υπάρξουν βαθιές σκέψεις. Αρχίσαμε από το Σάββατο και όλοι πρέπει να βελτιωθούμε. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτήν την στιγμή και αυτό θα γίνει μέσω της δουλειάς. Σε 60 ημέρες, έχουμε σημαντικούς αγώνες (σ.σ. στη φάση των ομίλων του Nations League, κυρίως με τη Γαλλία). Υπάρχει ταλέντο στο ιταλικό ποδόσφαιρο, εκεί είναι σίγουρα δουλειά που πρέπει να γίνει για την προώθηση αυτού του ταλέντου».

«Εκανα λάθη», παραδέχτηκε από την πλευρά του ο Σπαλέτι και συνέχισε: «Το ματς με την Ελβετία έδειξε ότι έχουμε πέσει σε επίπεδο κι αυτό δεν είναι αποδεκτό. Αυτός ο αγώνας μας έφερε ξανά στο μηδέν, θ’ αρχίσουμε από εκεί, θα συνεχίσω να ανανεώνω την ομάδα μας. Οι παίκτες δεν μου έδωσαν τις απαντήσεις που περίμενα από αυτούς, χρειαζόμαστε νέους παίκτες».