“Ηράκλειο”: Ο Κίτσος Καλυβιανάκης
Ο Κίτσος Καλυβιανάκης σε φάση με την Ελευθερούπολη

Τελικά μπορεί το “Ηράκλειο” στους εφήβους να μην μπήκε σφήνα στους μεγάλους, παίρνοντας την 6η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ που έγινε στη Χερσόνησο, όμως κέρδισε εμπειρίες και αυτό ήταν το μεγάλο κέρδος των αθλητών.

Εντάξει, θα θυμούνται το πώς κέρδισαν στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΚ τον τίτλο, αλλά και αυτή η πενταήμερη δοκιμασία τους στα τελικά θα τους μείνει ως μια θαυμάσια αθλητική στιγμή της ζωής τους.

Η ομάδα του Γιάννου Τζάννη έπαιξε και έχασε με Ολυμπιακό (89-44), Προμηθέα Π. (84-41), Άρη (68-41), Ελευθερούπολη (70-61) και χθες με ΑΕΚ (58-39).

Τους πόντους στα δύο τελευταία παιχνίδια σημείωσαν:

Ο Αλεξάκης στον αγώνα με την ΑΕΚ
Ο Αλεξάκης στον αγώνα με την ΑΕΚ

Με Ελευθερούπολη

Nτέρμπι από το τζάμπολ ως τη λήξη του ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στην Ελευθερούπολη και το “Ηράκλειο”, με την ομάδα της Καβάλας να φτάνει τελικά στη νίκη με το 70-61, έχοντας μια μικρή υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

10λεπτα: 14-17, 34-30, 54-53, 70-61.

Ελευθερούπολη (Μουλάκης): Καγιόγλου, Μπάτσος, Σταυρίδης, Κελαϊδάκης, Μασάδης 16, Κουκουλίδης 3, Καραγιαννίδης, Απαζίδης 22, Γεωργούδης, Κωνσταντάρας 3, Λογοθέτης 26 (20ρ), Σφουγγάρης.

Ηράκλειο (Τζάννης): Βιδάκης 4, Καλλέργης, Γεωργόπουλος, Γκίζης, Στιβακτάκης 6, Κίτσος-Καλυβιανάκης 20, Μηλαθιανάκης, Αλεξάκης 3, Σπυριδάκης, Κυπριωτάκης 7, Μαραγκουδάκης 16, Βολιτάκης 5.

Με ΑΕΚ (58-39)

Δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού ο Κίτσο /Καλυβιανάκης.

10λεπτα: 9-22, 21-35, 29-34, 39-58.

Ηράκλειο (Τζάννης): Βιδάκης, Καλλέργης, Γεωργόπουλος 14, Γκίζης 2, Στιβακτάκης 2, Κίτσος-Καλυβιανάκης, Μηλαθιανάκης, Αλεξάκης 6, Σπυριδάκης, Κυπριωτάκης 2, Μαραγκουδάκης 9, Βολιτάκης 4.

ΑΕΚ (Χατζής): Ιωάννου Α. 11, Βάση 6, Ιωάννου Δ. 4, Μιχαήλ, Αλεξάνδρου 12, Ρούσσης 3, Ζαρκαδούλας, Καραβανάς 4, Πράπας, Χατζηδάκης 9, Μακαριάδης 9.

Τουρνουά πρωταθλητή Ελλάδας Εφήβων 2018 στη Χερσόνησο

Ξανά Χερσόνησο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας Εφήβων 2018 στη Χερσόνησο νικώντας 91-60 τον Προμηθέα Πατρών και ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Χρυσανθόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:

“Το τουρνουά ήταν υψηλού επιπέδου και υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να κάνουν καριέρα με σκληρή δουλειά, υπομονή, πειθαρχία, αυτοσεβασμό, αυτοπειθαρχία, αλλά και τύχη, γιατί υπάρχουν και οι τραυματισμοί, αλλά και το να τους δοθούν οι ευκαιρίες.

Αποκτήσαμε καινούριους φίλους εδώ και όχι μόνο από τις ομάδες και δώσαμε εδώ την υπόσχεση με τους ανθρώπους της Χερσονήσου πως θα ξαναέρθουμε για ένα τουρνουά στα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου και ότι παιδιά από εδώ θα έρθουν κοντά μας για κάποιους αγώνες και να παρακολουθήσουν ίσως μια αναμέτρηση της ανδρικής ομάδας της Ευρωλίγκας”.

Το Πανελλήνιο Εφήβων στη Χερσόνησο

Επιτυχία σημείωσε η διοργάνωση

Το Πανελλήνιο Εφήβων ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Χερσόνησο και η στέψη του πρωταθλητή 2018 Ολυμπιακού έγινε στο παρκέ του «Φιλωνίδειου».

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Προμηθέας Πάτρας, στην τρίτη η ΑΕΚ, στην τέταρτη ο Άρης, στην πέμπτη η Ελευθερούπολη και στην έκτη το «Ηράκλειο». Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Νίκος Αρσενόπουλος του Ολυμπιακού, σύμφωνα με την ψηφοφορία των προπονητών των ομάδων.

Δίπλα του στην καλύτερη πεντάδα είναι οι Σανδραμάνης (Προμηθέας Π.), Κουρτίδης (Άρης), Ποχουσέβσκι (Ολυμπιακός) και Χατζηδάκης (ΑΕΚ). Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Στέλιος Απαζίδης της Ελευθερούπολης.

Τις απονομές έκαναν ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Μπάμπης Μαρκάκης, η πρόεδρος Κοινωφελούς Χερσονήσου, Δέσποινα Πλευράκη, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Γιώργος Αλεξάκης και ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου, Μανώλης Κουλούρας.

Η τελική κατάταξη: 1. Ολυμπιακός, 2. Προμηθέας Π., 3. ΑΕΚ, 4. Άρης 5. Ελευθερούπολη, 6. Ηράκλειο.