Κ19: Η καλύτερη χρονιά του ΟΦΗ

Με πρωταθλητή τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε η Super League Κ19 της σεζόν 2023/24. Ενα πρωτάθλημα στο οποίο ο ΟΦΗ είχε την καλύτερη πορεία της ιστορίας του, κατακτώντας την 6η θέση (είχε και μία 5η το 2021, αλλά στη χρονιά που διακόπηκε λόγω Covid). Ο Μανώλης Πατεμτζής που εδώ και πολλά χρόνια, έχει την προπονητική ευθύνη της ομάδας, παρουσίασε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο εναντίον όλων των αντιπάλων (μοναδική «κηλίδα» η συντριβή με 5-0 από την ΑΕΚ στα Σπάτα) και ανέδειξε ποδοσφαιριστές με προδιαγραφές.

Ο Φαϊτάκης, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ με 11 γκολ, ο Ξανθιώτης μέσος Πιστικός και ο Σημαντηράκης είναι μερικά από τα παιδιά στα οποία ο ΟΦΗ μπορεί να στηριχθεί τα επόμενα χρόνια. Ολοι τους έγιναν επαγγελματίες άλλωστε (ο Σημαντηράκης από πέρσι) και σιγά σιγά θα αρχίσουν να παίρνουν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα, όπως έγινε και με τους Αποστολάκη, Θεοδοσουλάκη που είναι σταθερά στις επιλογές του Τραϊανού Δέλλα.

Για την ιστορία, πρώτοι σε συμμετοχές με την ομάδα Κ19 του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, ήταν ο τερματοφύλακας Μανουέλ Καλαφάτης (24) και ο μέσος Θοδωρής Φανουράκης (23).