Γιαννουλάκης: «Είχαμε την καλύτερη ομάδα και το δείξαμε»

Σε φάση προγραμματισμού ενόψει της επιστροφής του στη National League 2, βρίσκεται ο Εργοτέλης μετά την καταπληκτική χρονιά που έκανε στο Παγκρήτιο πρωτάθλημα μπάσκετ, το οποίο και κατέκτησε αήττητος.

Ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» Βαγγέλης Γιαννουλάκης, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» του EOK Web Radio για το χθες, το σήμερα και το αύριο της ομάδας.

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ως αήττητοι, δήλωσε: 

«Δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο, τουλάχιστον τα 15 τελευταία χρόνια στην ΕΚΑΣΚ. Κάναμε ένα σερί 27-0 συνολικά, μαζί με τους αγώνες του Κυπέλλου. Νομίζω ότι ήμασταν δίκαια η καλύτερη ομάδα, το δείξαμε στο παρκέ. Η φετινή πορεία άφησε πολύ μεγάλη ικανοποίηση σε όλο το σωματείο».

Για τη φετινή ομάδα: «Αφού υποβιβαστήκαμε την περασμένη χρονιά απ’ τη Γ’ Εθνική, δημιουργήσαμε μια τελείως καινούργια ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα, αρκετά νεανική, όπου μπορέσαμε και παίξαμε και όμορφο μπάσκετ. Σίγουρα δεν αμφισβητήθηκε η ποιότητα της ομάδας από κανέναν, υπήρξε αρκετός σεβασμός απ’ τους αντιπάλους».

Για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν: «Το καλοκαίρι σκοπός μας είναι, καθώς ανανέωσαν ήδη οι προπονητές της φετινής χρονιάς, να γίνουν λίγες ποιοτικές προσθήκες, παιδιών που θα ταιριάξουν με τους υπάρχοντες, για να αγωνιστούμε τη νέα χρονιά στη National League 2».

Για την ανταπόκριση του κόσμου: «Το μεγάλο συν που είχαμε φέτος ήταν το πόσο αγκαλιάστηκε η προσπάθεια της ομάδας απ’ τα παιδιά των ακαδημιών και τις οικογένειές τους. Αυτό γίνεται πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό. Έχει έρθει αρκετός καινούργιος κόσμος μετά τους αγώνες και αυτό είναι το πιο θετικό απ’ όλα. Σίγουρα σχολιαστήκαμε θετικά για την ποιότητα της ομάδας και του χρόνου ο στόχος είναι να ξανασχολιαστούμε θετικά».

Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες: «Στην πόλη υπάρχουν αρκετές ακαδημίες μπάσκετ και με πολύ μεγάλους αριθμούς παιδιών. Παρ’ ότι δεν έχουμε ιδιόκτητο γήπεδο να το διαχειριζόμαστε, είμαστε αρκετά καλά. Σε αγόρια και κορίτσια οι ομάδες μας προκρίθηκαν σε τελικές φάσεις, στα κορίτσια ήμασταν σε όλα τα Final-4. Υπάρχει προσπάθεια σε όλους τους τομείς, η οποία φέρνει και αποτελέσματα».