Μπάσκετ: Έγραψε ιστορία ο Ανδρογέας με την άνοδο στην Α2 γυναιών-Tί λένε ο Πρόεδρος και η διεθνής αθλήτρια Γιαπιτζόγλου
Ιστορική επιτυχία για τον Ανδρογέα η άνοδός του στην Α2 μπάσκετ γυναικών

Έγραψε ιστορία η… κυψέλη του Ανδρογέα στα Μελίσσια Αττικής όπου εκεί έγινε το ειδικό πρωτάθλημα μπάσκετ ανόδου για την Α2 γυναικών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου τμήμα του ανεβαίνει σε Εθνική κατηγορία μπάσκετ. Και τι τμήμα! Το γυναικών που έχει ζωή μόλις δύο χρόνια.  Ο Ανδρογέας, λοιπόν, με καθοδηγητή τον Σπύρο Καρλάφτη και με νεανικό σύνολο αήττητος πήρε την άνοδο νικώντας Μαρπησσαϊκό Πάρου ,Βροντάδο Χίου, Διαγόρα, Ικαρο Ικαρίας και Αίολο Μυτιλήνης κάνοντας θαυμάσιες εμφανίσεις.

«Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανες για την ιστορική άνοδο της ομάδας μας στην Εθνική κατηγορία. Αποτελούσε από την αρχή της χρονιάς ένα μεγάλο όνειρο στο οποίο έγινε πραγματικότητα από ένα νεανικό σύνολο παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν λόγω των αυξημένων σχολικών απαιτήσεων. Δυστυχώς η δυναμική των αντιπάλων ομάδων δεν ήταν αντίστοιχη της δικής μας αλλά αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την σπουδαιότητα της ανόδου» μας δήλωσε η διεθνής αθλήτρια του συλλόγου και εκ των κορυφαίων του τουρνουά Σοφία Γιαπιτζόγλου η οποία δεν θα προλάβει να… ξεκουραστεί μιας και στις 28 Ιουνίου θα πρέπει να συμμετάσχει στις προπονήσεις της Εθνικής νεανίδων ενόψει Ευρωμπάσκετ U18.

Κοντά στην ομάδα ήταν ο πρόεδρος του Ανδρογέα Απόστολος Ανυφαντάκης ο οποίος τόνισε στην «Π»:

«Χαρά συγκίνηση και δικαίωση, είναι τα συναισθήματα για την ιστορική επιτυχία ανόδου της γυναικείας ομάδας στην Α2 κατηγορία γυναικών.

Τα χρυσά κορίτσια, ξεκίνησαν από τα ανοικτά γήπεδα και έφτασαν να οδηγήσουν την ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες. Νεανικό σύνολο, κάτω των 18 ετών, που με την σημαντική καθοδήγηση της έμπειρης Μαρίας Μαθιουδάκη και Εμμανουέλας Τζαγκαράκη, πέτυχε αυτό που φαινόταν πριν μερικές μέρες ακατόρθωτο.

Τα έργα σας μιλούν τόσο δυνατά, που δεν αφήνουν τα λόγια μου να ακουστούν.Μπράβο σας κορίτσια».

Υπενθυμίζεται ότι πρωταθλητής Κρήτς για το 2024 αναδείχθηκε ο Ηρόδοτος ωστόσο στο τουρνουά ανόδου τον αντικατέστησε ο φιναλίστ Ανδρογέας (είχε προπονητή τον κ. Βισκαδουράκη) λόγω τιμωρίας της ομάδας της Ν. Αλικαρνασσού από την ΕΟΚ επειδή πέρυσι δεν δήλωσε συμμετοχή στην Α2 αν και είχε ανέβει.

Ο κ. Ανυφαντάκης για την επόμενη μέρα λέει:  «Ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας έχει ξεκινήσει για να μπορέσει πλέον η Κρήτη να εκπροσωπηθεί στις Εθνικές κατηγορίες γυναικών, δημιουργώντας μία ομάδα η οποία θα καθιερωθεί στον μπασκετικό χάρτη. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας και η βοήθεια όλων είναι απαραίτητη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους προπονητές που έχουν περάσει από τα γυναικεία τμήματα της ομάδας, τα προηγούμενα χρόνια, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο staff της ομάδας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς των κοριτσιών που σε χρονιά Πανελληνίων εξετάσεων βρισκόταν στο πλευρό των αθλητριών και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Μάνο και Σπύρο Καρλαφτη που ολοκλήρωσαν την ιστορική επιτυχία».

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την άνοδο του Ανδρογέα εξέδωσε ο Εργοτέλης.

Τα αποτελέσματα

Ο Ανδρογέας στο ειδικό τουρνουά έφερε τα εξής αποτελέσματα:

Ανδρογέας-Βροντάδων Χ……….73-40

Ανδρογέας-Μαρπησαϊκός……… 85-32

Ανδρογέας-Διαγόρας……………. 58-39

Ανδρογέας-Ικαρος Ικ……………… 73-31

Ανδρογέας -Αίολος Μ……………. 51-30

Η βαθμολογία ήταν:

1) Ανδρογέας……………… (5-0)……. 10β

2) Διαγόρας Ροδ………….. (4-1)……….. 9

3) ΦΟ Βροντάδου……….. (3-2)……….. 8

4) Μαρπησσαϊκός………… (1-4)……….. 6

5) Αίολος Μ………………… (1-4)……….. 6

6) Ικαρος Ικ…………………. (1-4)……….. 6