Αύριο η παρουσίαση του βιβλίου «Οκτώ δεκαετίες ΠΟΑ, ένα αληθινό μικρασιάτικο παραμύθι»

Ο Παναθλητικός Όμιλος Ατσαλένιου (Π.Ο.Α) αύριο Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 17.30 στο γήπεδο  του ΠΟΑ στο Ατσαλένιο θα παρουσιάσει το βιβλίο «Οκτώ δεκαετίες ΠΟΑ, ένα αληθινό μικρασιάτικο παραμύθι» που έγραψε ο δημοσιογράφος Γιώργος Μιμίκος. Ένα βιβλίο του οποίου «οι σελίδες φιλοδοξούσαμε ως διοίκηση να αποτελούν ένα κράμα αθλητισμού και μικρασιατικού πολιτισμού! Η εκδήλωση γίνεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και θα συνδυαστεί με βραβεύσεις, ανάδειξη του προσφυγικού στοιχείου αλλά και θα εχει άρωμα Euro 2004.

“*Στην εκδήλωση θα βραβευτούν εκτός από ανθρώπους της ομάδας μας, πρόσωπα με μεγάλη προσφορά στον ΟΦΗ-σε ΠΑΕ και γυναικεία ομάδα-καθώς επίσης και η ΠΑΕ ΑΕΚ για τα 100 της χρόνια αλλά και τη δημιουργία του Μουσείου του Προσφυγικού Ελληνισμού στην Νέα Φιλαδέλφεια που συγκίνησε κάθε Έλληνα με προσφυγική καταγωγή αλλά θα υπάρχουν και πολύ δυνατές εκπληξεις!

* Θα βραβευτούν παράλληλα και εκπρόσωποι μικρασιατικών συλλόγων του Ηρακλείου και της Νέας Αλικαρνασσού με την ανάλογη μουσική επένδυση.

* Η εκδήλωση μας θα φέρει στη μνήμη όσους δεν είναι πια κοντά μας αλλά όσο ζούσαν έδωσαν τα πάντα για έναν ΠΟΑ δυνατό και περήφανο αλλά και όπως προαναφέραμε και τα 20 χρόνια από τον μεγαλύτερο ελληνικό θρίαμβο στο ποδόσφαιρο. Τέλος, πρέπει να τονίσουμε πως η βραδιά της 3ης Ιουλίου θα κλείσει με φιλικό παλαιμάχων ΠΟΑ-ΟΦΗ για την τιμή στη μνήμη των προγόνων μας που ήρθαν στην Κρήτη από τα ματωμένα χώματα της Μικρασίας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσους δεν τα κατάφεραν και έμειναν για πάντα σε αυτά…».αναφέρει ανακοινωση του ΠΟΑ.