Δήμος Χερσονήσου

Με την πρώτη Κυριακή «καθάρισε» η πλειοψηφία των Δήμων του νομού Ηρακλείου, στους οποίους από πολύ νωρίς κρίθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα. Μοναδική εξαίρεση ο Δήμος Χερσονήσου, όπου ο δεύτερος γύρος θα είναι αυτός που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα

Στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή εξέλεξε ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων.

Ο Μ. Κοκοσάλης
Ο Μ. Κοκοσάλης

Για μια ακόμα δημοτική περίοδο ανανεώνει τη θητεία του στο τιμόνι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων ο Μανόλης Κοκοσάλης, ο οποίος κατάφερε να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή πετυχαίνοντας να κερδίσει ποσοστό 74,77% στην ενσωμάτωση του 76,60% των εκλογικών τμημάτων.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Χρυσούλα Γιαννιδάκη με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Δήμος για Όλους» η οποία απέσπασε ποσοστό 16,77%.

Στην τρίτη θέση εκλογής βρίσκεται ο Γιώργος Γενετζάκης ως επικεφαλής της δημοτικής παράτασης «Λαϊκή Συσπείρωση» 8,24%.

Στο Δήμο Βιάννου

Με ένα γιγαντιαίο εκλογικό ποσοστό που ξεπέρασε το 84%, ο Παύλος Μπαριτάκης έκανε ένα δυνατό come back στο Δήμο Βιάννου. Μετά από μια θητεία στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου  ο κ. Μπαριτάκης επέστρεψε στο γνώριμο μετερίζι του Δήμου Βιάννου, στο οποίο είχε εργαστεί πολύ σκληρά από το παρελθόν στις προηγούμενες δημοτικές θητείες.

μπαριτακης
Ο Π. Μπαριτάκης

Λίγο μετά την εκλογή του σε σχετική ανακοίνωση του ο Π. Μπαριτάκης τόνισε μεταξύ άλλων «όλοι μαζί ενωμένοι,  δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να πετύχουμε και να προσφέρουμε στον τόπο μας αυτά που αξίζει. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από σύμπραξη δυνάμεων, υψηλές προσδοκίες και ουσιαστικά αποτελέσματα, μιας και όπως έχω πει επανειλημμένα, μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε και θα το πράξουμε, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις του μέλλοντος».

Την ίδια στιγμή η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Κώστα Μωυσάκη κατάφερε να πολλαπλασιάσει τα ποσοστά του συνδυασμού του που έφτασαν από το 4,60 στο 16,40%.

Στο Δήμο Γόρτυνας

Θεαματική πρωτιά πέτυχε ο Μιχάλης Κοκολάκης στο Δήμο Γόρτυνα, μετά από μια θυελλώδη προεκλογική περίοδο που είχε ανεβάσει στα ύψη το εκλογικό θερμόμετρο.

Ο Μ. Κοκολάκης
Ο Γ. Νικολιδάκης

Ο κ. Κοκολάκης στο 71,15 % της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων, απέσπασε το 54,68% των ψήφων, αφήνοντας πίσω του στη δεύτερη θέση τον Αθανάσιο Παπανικολάου ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση αφού κατάφερε να αποσπάσει το 39,52% του εκλογικού σώματος.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Αρβανιτάκης με το 5,81% του εκλογικού Σώματος. Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Κοκολάκης έσπευσε να δηλώσει ότι «σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι!

Σήμερα νίκησε η Γόρτυνα! Σήμερα είμαστε όλοι νικητές! Σήμερα οι πολίτες της Γόρτυνας, με την ψήφο τους, έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, βάζοντας τέλος στον κύκλο της τοξικότητας και της φαυλότητας και αφήνοντας οριστικά στο χθες όσους με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους πλήγωσαν τόσο πολύ τον τόπο μας. Δεν υπάρχουν λόγια για να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, για την εμπιστοσύνη και την στήριξή σας στην Μεγάλη Γόρτυνα! Σε όλους τους υποψηφίους μας! Να είστε βέβαιοι ότι την εμπιστοσύνη σας δεν θα την προδώσουμε ποτέ…!».

Στο Δήμο Μαλεβιζίου

μποκεας
Ο Μ. Μποκέας

Μετά από μια καθηλωτική καταμέτρηση ψήφων που εξελίχθηκε ανατρεπτικά, ο Μενέλαος Μποκέας κατάφερε να ανανεώσει τη θητεία του στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Ειδικότερα ο κ. Μποκέας κατάφερε να φτάσει του 50,39%  των ψήφων στο 45,76% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων αφήνοντας πίσω του στη δεύτερη θέση τον Δημήτρη Πιτσικάκη ο οποίος επίσης κατέγραψε μια δυναμική παρουσία συσπειρώνοντας το 46,97% του εκλογικού σώματος.

Στην τρίτη θέση της εκλογικής κατάταξης  βρίσκεται ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημόκριτος Σαλούστρος με ποσοστό 2,64%.

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Ο Β. Κεγκέρογλου

Σαρωτική νίκη πέτυχε στο σεισμόπληκτο και σκληρά δοκιμαζόμενο Δήμο Μινώα ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος στην ενσωμάτωση του 66,67% των εκλογικών τμημάτων απέσπασε το 76,59% των ψήφων.

Στη δεύτερη θέση ο Μανόλης Φραγκάκης ο οποίος χάνει το Δήμο καθώς απέσπασε το 20,01% του εκλογικού Σώματος. Στην τρίτη θέση εκλέγεται ο Νίκος Πατεράκης με ποσοστό 3,40%.

Στο Δήμο Φαιστού

Ο Γ. Νικολιδάκης
Ο Β. Κεγκέρογλου

Με ένα εντυπωσιακό 61,19% στην ενσωμάτωση των 49,09% εκλογικών τμημάτων του Δήμου Φαιστού, ο Γρηγόρης Νικολιδάκης πέτυχε για μια ακόμα φορά να ανανεώσει τη θητεία του, αφήνοντας πίσω του το Γιάννη Μαθιουδάκη με ποσοστό 37,13%. Αντίστοιχα η Χαρά Λάππα επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» συγκέντρωσε ποσοστό 1,68%.

Στο Δήμο Χερσονήσου

Βραδιά «θρίλερ» στο Δήμο Χερσονήσου, όπου η σκληρή εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στους τέσσερις διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου δεν έβγαλε νικητή.

Ο Ζ. Δοξαστάκης
Ο Γ. Σέγκος
Ο Μιχ. Καραμαλάκης

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλα θα κριθούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών που αναμένεται την ερχόμενη Κυριακή.

Το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης στο 61,54% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων φέρνει πρώτο τον Ζαχαρία Δοξαστάκη με 39,65% δεύτερο τον Γιάννη Σέγκο που συγκεντρώνει ποσοστό 31,05% και τρίτο τον Γιώργο Μεραμβελιωτάκη με ποσοστό 26,04%. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Παρθενιώτης συγκέντρωσε ποσοστό 3,26%.