Ενημερωτική εκδήλωση για τα τροφικά υπολείμματα

415

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση γύρω από τα επιτεύγματα του έργου A2UFood οργανώνει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ως ένας από τους εταίρους του Ευρωπαϊκού, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου (Επικεφαλής Εταίρος) αλλά και τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), την ENVIROPLAN AE, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το University of Stuttgart και το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Εταίροι του έργο.

Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, έργου.

Το πρόγραμμα των ομιλιών θα έχει ως εξής:

18:00     Χαιρετισμός

Γεώργιος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου

18:05     Χαιρετισμός

Κωνσταντίνος Βαρδαβάς, Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Δήμου Ηρακλείου

18:10     Χαιρετισμός

Καθηγητής Νικόλαος Κατσαράκης, Πρύτανης Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

18:15     Γενική παρουσίαση του έργου: A2UFood «Αποφευκτέα και μη τροφικά υπολείμματα: Μια ολιστική προσέγγιση διαχείρισης για αστικές περιοχές»

Ζαχαρένια Δρόσου, Συντονίστρια του Έργου, Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου

18:30     Η Νέα Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία σε Θέματα Διαχείρισης Αποβλήτων

Χρήστος Τσομπανίδης, Αντώνιος Σακαλής, ENVIROPLAN Α.Ε.

18:45     Πρόληψη Αποβλήτων Τροφίμων: Νομοθεσία, Ειδικό Πρόγραμμα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων Τροφίμων και ο ρόλος του έργου A2U Food ως πιλότου καλών πρακτικών

Καθηγήτρια Κάτια Λαζαρίδη, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

19:00     PLA: Από το Εργαστήριο στην Πιλοτική Μονάδα

Επικ. Καθηγήτρια Κέλλυ Βελώνια, Πανεπιστήμιο Κρήτης

19:15     Ο ρόλος των νέων τεχνολογιών στη διαχείριση των οικιακών βιοαποβλήτων

Αναπ. Καθηγητής Δρ. Γεώργιος Μαστοράκης, Τμήμα Διοίκησης Επιστήμης & Τεχνολογίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

19:30     Αυτόνομοι Μηχανικοί Κομποστοποιητές: Ένα Πολύ-εργαλείο στη Διαχείριση των Βιοαποβλήτων

Εμμανουήλ Σκαρβελάκης, Πρ. Τμήματος Μελετών, Προγραμματισμού, Ανακύκλωσης, Δήμος Ηρακλείου

Καθηγητής Θρασύβουλος Μανιός, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

19:45     Συζήτηση

20:00     Κλείσιμο Εκδήλωσης

Την εκδήλωση μπορεί να παρακολουθήσει κανείς με φυσική παρουσία στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, όπου ισχύουν όλες οι διατάξεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, δηλαδή μπορούν να εισέλθουν πλήρως εμβολιασμένοι ή όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ, μέσω της πλατφόρμας Zoom στη διεύθυνση: https://zoom.us/j/94997076585?pwd=YzFxdUVnNUZSbW4zMTlVc2RKVmo1UT09 και στο κανάλι του Δ. Ηρακλείου στο YouTube:

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ολοκλήρωση του έργου, αύριο, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου θα είναι ανοικτές για το κοινό μερικές από τις υποδομές του έργου:

η μονάδα παραγωγής βιο-πλαστικού που έχει εγκατασταθεί από τον ΕΣΔΑΚ σε έκταση της ΔΕΥΑ Ηρακλείου μεταξύ 10:00 και 14:00. Για την εξυπηρέτηση φοιτητών και εργαζόμενων του ΕΛΜΕΠΑ, αλλά και όποιου άλλου πολίτη ενδιαφέρεται, λεωφορείο από και προς τη μονάδα βιο-πλαστικού θα ξεκινά κάθε μια ώρα από τις 10:00 μέχρι και 13:00 από τον κεντρικό χώρο στάθμευσης του Πανεπιστημίου και θα επιστρέφει σε αυτό.

ο Αυτόνομος Μηχανικός Κομποστοποιητής του Δήμου Ηρακλείου στο Πάρκο της Σοφίας επί της Λεωφόρου Στέλιου Καζαντζίδη και Σωκράτους (Κατσαμπάς) μεταξύ 10:00 με 16:00.

ο Αυτόνομος Μηχανικός Κομποστοποιητής του Δήμου Ηρακλείου στο Πάρκο επί των οδών Λεβήνου και Ματαλών (Θέρισσος)  μεταξύ 10:00 με 16:00.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει