δολοφονία συγκρατούμενου στην Αγυιά Χανίων

Ακόμα και το ενδεχόμενο να φορτώθηκε κατ’ εντολή ένα φόνο στην πλάτη του, ενώ είχε αρχίσει να βλέπει φως αποφυλάκισης στην άκρη του τούνελ, εξετάζουν οι Αρχές στην περίπτωση του 43χρονου Γεωργιανού κρατουμένου των φυλακών Χανίων, ο οποίος το Σάββατο φέρεται να κάρφωσε ένα αυτοσχέδιο σουβλί στην καρδιά 49χρονου συμπατριώτη του, μέσα στο κελί του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 49χρονος που έπεσε νεκρός δεν ήταν τυχαίο πρόσωπο καθώς φέρεται να απολάμβανε του σεβασμού μεγάλης μερίδας κρατουμένων.

Από την άλλη, ο 43χρονος Γεωργιανός, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές από το 2008 ως ο δράστης που κατακρεούργησε με 21 μαχαιριές τον αγαπημένο ηθοποιό, Νίκο Σεργιανόπουλο, στο διαμέρισμα του, στο Παγκράτι, φέρεται να  διατηρούσε υποδειγματικό προφίλ κρατουμένου. Ήταν συνεπής και στις άδειες που έπαιρνε από το σωφρονιστικό κατάστημα. Πρόσφατα μάλιστα είχε επιστρέψει από άδεια.

Ανέλαβε την ευθύνη από την πρώτη στιγμή και ομολόγησε την ανθρωποκτονία, μία ομολογία ωστόσο που έχει δημιουργήσει ερωτηματικά σε σωφρονιστικούς και αστυνομικούς κύκλους. Όπως έχει γράψει η «Π» μπροστά ήταν ένας ακόμα Γεωργιανός, ο ρόλος του οποίου ερευνάται στην υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να εκληφθεί η τοποθέτηση του διευθυντή των φυλακών, Γιώργου Κονταξάκη, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι θα πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και θα πρέπει να διερευνηθούν: το κίνητρο του εγκλήματος, τι κρύβεται από πίσω, ποιος έχει δώσει εντολή, ποιος ο ρόλος του καθενός».

Και αυτή ήταν η αίσθηση που δόθηκε από την πρώτη στιγμή, ότι πίσω από τη δολοφονία του 49χρονου Γεωργιανού ενδεχομένως κρύβεται κάποιο σκοτεινό παρασκήνιο.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα Χανίων, ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη. Η εμπλοκή του στην ανθρωποκτονία αιφνιδίασε ακόμα και τον δικηγόρο του, Δημήτρη Γκαβέλα. «Δεν μπορώ να κατανοήσω πως συνέβη αυτό καθώς ο εντολέας μου σε δυο χρόνια θα πληρούσε τις προϋποθέσεις ώστε να υποβάλλει αίτηση για υφ’ όρων απόλυση.

Όλα αυτά τα χρόνια είχε αλλάξει πολλά σωφρονιστικά καταστήματα και τίποτα στην συμπεριφορά του δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να οδηγηθεί σε μια τέτοια πράξη, ειδικά τώρα που ήταν κοντά στην έξοδό του από τη φυλακή. Δεχόταν επισκεπτήριο από τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, αυτή η εξέλιξη ήταν πραγματικά μη αναμενόμενη», τονίζει.

 Φυλακή σκληρών κρατουμένων αυτή των Χανίων

Σκληροί και εξαιρετικά επικίνδυνοι χαρακτηρίζονται πολλοί από τους έγκλειστους που κρατούνται στις φυλακές Χανίων. Το 2019 είχε σημειωθεί μία ακόμα δολοφονική επίθεση με θύμα έναν 37χρονο Πακιστανό, η οποία ήταν απόλυτα σχεδιασμένη. Μάλιστα μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ένας Αλβανός, πασίγνωστος εκτελεστής συμβολαίων θανάτου αλλά και ένας σκληρός διακινητής μεταναστών. Αποκαλυπτικά είναι τα όσα ανέφερε στο enikos.gr ο διευθυντής της φυλακής.

“Στις φυλακές Χανίων αυτή τη στιγμή κρατούνται το νο2 της Αλβανικής μαφίας, το νο2 της Ρωσικής Μαφίας, μεγάλος αριθμός ισοβιτών και βαρυποινιτών. Είναι αυτή τη στιγμή το «δυσκολότερο» κέντρο κράτησης της χώρας. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε όλες τις καταστάσεις που προκύπτουν από ανθρώπους, οι οποίοι είναι παραβατικοί – γι’ αυτό άλλωστε βρίσκονται εδώ – πρέπει να λειτουργούμε με σεβασμό και αυστηρότητα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε άμεσα να επαναφέρουμε το κατάστημα στην ηρεμία που υπήρχε πριν γίνει το περιστατικό. Μπόρεσε το προσωπικό των φυλακών να επαναφέρει την τάξη. Αν ενισχυθεί περαιτέρω το προσωπικό, ενισχύεται και η δυνατότητα που έχουμε να αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις».