ΒΡΥΣΑΛΗΣ: “Οι συνοδοί δεν έρχονται για καφέ, αλλά επειδή οι νοσηλευτές δεν προλαβαίνουν”

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ

5,243

“Οι συνοδοί και οι αποκλειστικές των ασθενών δεν έρχονται στο νοσοκομείο για να πιουν καφέ, αλλά γιατί οι νοσηλευτές είναι εξουθενωμένοι και δεν προλαβαίνουν”.

Αυτό απαντά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης στον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Χαλκιαδάκη.

Ο διοικητής δήλωσε χθες στην “Π”:

Το θέμα Χαλκιαδάκη στην "Π"
Οι εργαζόμενοι απαντούν στον διοικητή

“Κάνουμε νοσηλεία, όχι αέρα στους ασθενείς και την κάνουμε σωστά. Το προσωπικό είναι επαρκές και δεν ζητήσαμε από κανένα να έρχεται με τον συνοδό του ή την αποκλειστική νοσοκόμα του, αυτή η “πατέντα” είναι ελληνική και δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο”.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της απόφασης να μείνουν οι συνοδοί και οι αποκλειστικές εκτός νοσοκομείου, εκτός αν κάνουν κάθε δύο μέρες τεστ και επανέλαβε ότι οι συνοδοί ήταν εκείνοι που ευθύνονται για τη διασπορά του κοροναϊού σε 41 άτομα στο νοσοκομείο, μεταξύ αυτών και σε 19 ασθενείς.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι νοσηλευτές μπορούν να φροντίσουν τους ασθενείς οι οποίοι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς όπως και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων χαρακτήρισε πρωταπριλιάτικα αστεία τα λεγόμενα του κ. Χαλκιαδάκη, αναφέροντας ότι ο διοικητής ζει στον κόσμο του.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

Η διοίκηση βρίσκεται μακριά από τα βάσανα του κόσμου

“Μάλλον η διοίκηση  του ΠΑΓΝΗ και το κράτος που εκπροσωπεί θεωρούν  τους εργαζομενους και τους ασθενείς ιθαγενείς θεωρώντας ότι έχουμε  επάρκεια προσωπικού, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας,  ότι υπάρχει λάθος εντύπωση στο κόσμο (κάτι  σαν παρεξήγηση) και εν ολίγοις οι ασθενείς θέλουν να τους κάνουν αέρα, και οι συνοδοί  ήρθαν να πιουν καφέ,   γιατί δεν έχουν τι να κάνουν.

Τα παραπανω  θα ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο αν δεν λέγονταν σοβαρά από την διοίκηση.

Μάλλον η  διορισμένη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ ζει στον δικό της κόσμο,  μακριά από τα βάασανα του κόσμου.

Γιατί εδώ και πολλά χρόνια οι εργαζόμενοι στη νοσηλευτική υπηρεσία δουλεύουν διπλοβάρδιες,  ότι το νοσηλευτικό προσωπικό δουλεύει εξουθενωμένο χωρίς ρεπό και πολλές φορές χωρίς να ξέρει σε ποιο τμήμα θα είναι την επόμενη μέρα

  • αντι να απολογηθούν γιατί εδώ και χρόνια η πλειοψηφία των γιατρών δουλεύει συνεχόμενα 24ωρα χωρίς να παίρνει ρεπό.
  • αντί να απολογηθούν γιατί ακόμα και τώρα 1 χρόνο μετά οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν τις άδειές τους, χρεωστάνε οι υπηρεσίες χιλιάδες ρεπό, άδειες.

Ψάχνει η διοίκηση  και όσοι την στηρίζουν να βρουν πότε στους συνοδούς,  πότε στους εργαζομένους την αιτία της διασποράς και όχι στην πολιτική που εφαρμόζει με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ,  που έχουν προσαρμοστεί  στο λειψό προσωπικό,  στη λογική κόστους – οφέλους και  στην αποθέωση της ατομικής ευθύνης”.

Στην επιστολή συνεχίζει:

Δεν γνωρίζει η διοίκηση τα μεγάλα κενά που υπάρχουν τα οποία υποχρεώνουν  τους συγγενείς των ασθενών  να παρευρίσκονται οι ίδιοι ή οι αποκλειστικοί νοσηλευτές δίπλα στον δικό τους άνθρωπο;

  • Δεν γνωρίζει ότι πάνω από 300 είναι οι κενές οργανικές μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού;
  • Πάνω από 40 είναι τα κενά σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό;
  • δεν γνωρίζει ότι πάνω από 150 είναι τα κενά στο διοικητικό προσωπικό;
  • πάνω από 50 στην τεχνική υπηρεσία
  • πάνω από 100 στο μη επιστημονικό προσωπικό;

Δεν γνωρίζει η διοίκηση ότι στις κλινικές COVID εργάζονται γιατροί  διαφόρων ειδικοτήτων  και την επόμενη μέρα  πάνε στις κλινικές τους;

Δεν γνωρίζει η διοίκηση  ότι πάνω από το 50% στη ΜΕΘ  αλλά και σε πολλά τμήματα εργάζονται  συμβασιούχοι που μέχρι τέλος του Δεκέμβρη  θα τους απολύσει  η διοίκηση  και  το υπουργείο;

Δεν γνωρίζει ότι νέα ΜΕΘ  για να λειτουργήσει  και  οι κλινικές  covid για να λειτουργήσουν θέλουν πάνω από 100 νοσηλευτές, την ώρα που  οι κλινικές πριν την πανδημία, σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις,  απαιτούσαν πάνω από 100 νοσηλευτές;

Δεν γνωρίζει  η διοίκηση ότι  τα νοσοκομεία δεν είναι  ξενοδοχεία που  ο φόρτος εργασίας δεν καθορίζεται μόνο με τον αριθμό των περιστατικών   αλλά και της βαρύτητας και  της συνθετότητας των περιστατικών; Αυτό τουλάχιστον οφείλει  να το γνωρίζει”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει