ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ: «Οι συνοδοί των ασθενών είναι ελληνική πατέντα»

Η διασπορά του κοροναϊού έφερε νέες απαγορεύσεις στο νοσοκομείο

7,387

Η εκτεταμένη διασπορά του κοροναϊού σε 41 άτομα, συνοδούς, ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έφερε μια νέα καθημερινότητα στη λειτουργία του. Μεταξύ άλλων, απαγορεύονται ρητά οι συνοδοί ασθενών, αλλά και οι αποκλειστικές νοσοκόμες αν δεν κάνουν κάθε δύο ημέρες rapid test στην περίπτωση που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, υπεραμύνεται της απόφασης να μείνουν οι συνοδοί εκτός νοσοκομείου – καθώς σύμφωνα με τη διοίκηση, από εκείνους άρχισε η πρόσφατη διασπορά της covid-19 και τονίζει ότι κανείς δεν ζητά από τους ασθενείς να έρχονται με συνοδό.

“Η πατέντα των συνοδών και των αποκλειστικών είναι μόνο ελληνική”

Ο ίδιος είπε στην “Π”: “Ποιος φταίει που είχαμε τη διασπορά στο νοσοκομείο; Οι ασθενείς, οι γιατροί που είναι εμβολιασμένοι ή οι συνοδοί, οι οποίοι έρχονταν χωρίς τεστ;

Το νοσοκομείο δεν επιβάλει σε κανένα να έρχεται με τον φροντιστή του. Πουθενά στον κόσμο στα νοσοκομεία δεν συμβαίνει αυτό, μόνο στην Ελλάδα. Μόνο εδώ έχουμε τη νοοτροπία των συνοδών και των αποκλειστικών.

Λάθος η εντύπωση ότι δεν έχουμε προσωπικό για τους ασθενείς

Στο σχόλιο της “Π” ότι οι ασθενείς πηγαίνουν στα νοσοκομεία με τους συνοδούς τους γιατί το προσωπικό δεν επαρκεί για να τους φροντίσει, ο διοικητής απαντά: “Αυτή είναι μια λανθασμένη εντύπωση. Στο νοσοκομείο μας έχουν προσληφθεί επιπλέον 150 νοσηλευτές. Αν λάβετε υπόψιν και το γεγονός ότι λόγω covid οι νοσηλείες έχουν μειωθεί κατά 50%, ασφαλώς το προσωπικό επαρκεί για να φροντίσει τους αρρώστους. Έχουμε τον αριθμό των νοσηλευτών που ορίζουν τα διεθνή πρότυπα”.

Νοσηλεία κάνουμε, όχι αέρα στους ασθενείς

Ο κ. Χαλκιαδάκης πρόσθεσε ότι ασφαλώς δεν μπορεί να έχει ο κάθε ασθενής τον προσωπικό του νοσηλευτή, ωστόσο μιλάμε για νοσηλεία και αυτή γίνεται σωστά. “Το προσωπικό μπορεί να εργαστεί πολύ πιο εύκολα, γιατί στις κλινικές υπάρχει μειωμένη πληρότητα στο 50%. Αλλά εργάζεται για να προσφέρει νοσηλευτικές υπηρεσίες, όχι για να κάνει αέρα στους ασθενείς.

Αναφορικά με τους συνοδούς που πήγαιναν στο νοσοκομείο χωρίς να έχουν κάνει rapid test ο ίδιος είπε: “Αυτό ήταν ανεπίτρεπτο και ήδη τα “άκουσαν” εκείνοι που έπρεπε, εκείνοι που άφηναν μέσα τους ανθρώπους αυτούς χωρίς έλεγχο”.

Ο κ. Χαλκιαδάκης επανέλαβε ότι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και είπε ότι τα λουκέτα στις εισόδους μπήκαν, γιατί πολλοί έμπαιναν και έβγαιναν χωρίς έλεγχο, βάζοντας μια… πέτρα στην είσοδο, για να μένει ανοιχτή. Τώρα υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχουν αυτές τις εισόδους”, είπε.

Αναφορικά με τους 19 ασθενείς από την Παθολογική, την Νευρολογική και την Παθολογική-Ογκολογική που νόσησαν με covid και έχουν μεταφερθεί στην κλινική κοροναϊού, είπε ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει