Η τετραώροφη κατασκευή στην καρδιά του Παγκρητίου Σταδίου του προσθέτει… αστέρια

2,247

Ένα νέο τετραώροφο σύμπλεγμα, με πολυχρηστική δυνατότητα έρχεται να προσθέσει 3.000 τετραγωνικά μέτρα, στην καρδιά του Παγκρητίου Σταδίου, για να  καλυφθούν οι ανάγκες του σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, στην καθημερινότητα του αλλά και συνεδριακές δράσεις.

Η μελέτη που πρόκειται να ανατεθεί προβλέπει να κατασκευαστούν τουλάχιστον οκτώ σουίτες,  χώροι φιλοξενίας vvip καθώς επίσης και εμπορικοί χώροι εστιατόρια κ.α.

Ο προϋπολογισμός  μελέτης ανέρχεται στα  1.002.107,13 ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης- Υπουργείου Πολιτισμού Αθλητισμού.

Όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος η μελέτη του νέου τετραώροφου κτιριακού συγκροτήματος προβλέπει την ανέγερση του στην δυτική πλευρά του Παγκρητίου   Σταδίου. Το έργο αφορά στην εκπόνηση του συνόλου των μελετών, των τευχών δημοπράτησης και των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για την ανέγερση νέου τετραωρόφου κτιρίου, που θα αποτελεί επέκταση κατ’ έκταση της αθλητικής εγκατάστασης του  Παγκρητίου Σταδίου.

Η προσθήκη αυτού του τετραώροφου κτιρίου στην καρδιά του Παγκρητίου Σταδίου όσο αναφορά τους λειτουργικούς τομείς του ποδοσφαίρου, στις προνομιακές  θύρες  20,1,2  προέκυψε από  την ανάλυση των προδιαγραφών της FIFA και της  UEFA. Παράλληλα όμως θα αξιοποιηθεί στην καθημερινότητα του Σταδίου για την κάλυψη των αναγκών υπηρεσιών για την λειτουργία του Σταδίου.

Η τετραώροφη κατασκευή του προσθέτει... αστέρια στην καρδιά του Παγκρητίου Σταδίου

Πως θα γίνει η διαμόρφωση των χώρων

Στο ισόγειο θα δημιουργηθεί στεγασμένος χώρος στάθμευσης που θα έχει την δυνατότητα προσέγγισης  και στάθμευσης λεωφορείων, τηλεοπτικών van και οχημάτων που θα εξυπηρετούν ομάδες, δημοσιογράφους, vip, vvip. Στην καθημερινότητα ο χώρος θα πρέπει να φιλοξενεί οχήματα ιδιωτικής χρήσης.

Στο πρώτο επίπεδο θα υπάρχουν διοικητικοί χώροι, συνεδριακοί, χώρος υποδοχής, καφετέρια, χώρος για τα ΜΜΕ και την security. Όλος ο όροφος όπως και η επόμενοι θα συνδέονται με το κτιριακό συγκρότημα του κεντρικού σταδίου στο δεύτερο και τρίτο επίπεδο. Το  δεύτερο επίπεδο θα  περιλαμβάνει αποκλειστικά χώρους vip και δημοσιογράφων καλύπτοντας όλες τις ανάγκες στους τομείς αυτούς. Το τρίτο επίπεδο τουλάχιστον 8 vvip skyboxes (σουίτες) και χώρους φιλοξενίας vvip καθώς επίσης και εμπορικούς χώρους-εστιατόρια κ.λπ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει