ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ: Επιστροφή και στον καφέ!

186

Το πιο κρίσιμο βήμα στην επιστροφή στη…νέα κανονικότητα γίνεται σήμερα, με το άνοιγμα της εστίασης που αναμένεται να αποτελέσει και το κλειδί για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας.

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, υπενθύμισε ότι για τα καταστήματα εστίασης, η αναλογία που ισχύει είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.

ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς
Ο κ. Χαρδαλιάς

Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.

Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος, που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι  άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Παράλληλα, παρατείνονται έως τις 7 Ιουνίου τα περιοριστικά μέτρα κατά της εμφάνισης και διασποράς του κοροναϊού για τους διαμένοντες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Η παράταση αφορά τα ΚΥΤ όλης της χώρας και τις δομές φιλοξενίας της Ριτσώνας, της Μαλακάσας και του Κουτσόχερου, σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου. Τέλος, ο κ Χαρδαλιάς ανέφερε ότι συνεχίζονται ανελλιπώς οι έρευνες σε ταξιδιώτες που έρχονται από το εξωτερικό.

Τις τελευταίες τρεις μέρες, έχουν φτάσει 15 πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» με 1.310 επιβάτες. Όλα τα τεστ που έγιναν σε αυτούς τους επιβάτες βγήκαν αρνητικά.

 

Διαβάστε επίσης σχετικά:

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει