ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΜΠΩΚΟΥ: Τετράστερο ξενοδοχείο στον πεζόδρομο της Κατεχάκη

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ TOY ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΣΜΠΩΚΟΥ

15,586

Ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων εντός των τειχών της παλιάς πόλης ετοιμάζεται να δημιουργήσει σε ιδιόκτητο κτήριο στην οδό Κατεχάκη 17, η οικογένεια του Γιώργου και της Αρετής Σμπώκου.

Οπως είπε στην “Π” ο γιος τους Δημήτρης Σμπώκος, πολιτικός μηχανικός, το κτήριο  είναι ένα κτίσμα του 1983 και θα μετατραπεί σε ένα μικρό ξενοδοχείο 35 δωματίων και 70 κλινών.

Τετράστερο ξενοδοχείο  στον πεζόδρομο της ΚατεχάκηΘα είναι ένα μοντέρνο συγκρότημα με κλασικά στοιχεία, το οποίο θα διαθέτει μπιστρό, γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Στην τεχνική περιγραφή για την αλλαγή χρήσης του κτηρίου σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

“Η μετατροπή των κατοικιών και καταστημάτων σε ξενοδοχείο 4* κρίθηκε αναγκαία, λόγω της υποβάθμισης αυτών στην περιοχή.

Επίσης η μείωση των τιμών των ενοικίων καθώς και η παλαιότητα του κτηρίου έφτασαν σε σημείο όχι μόνο να μην υπάρχει κέρδος, αλλά και να χρηματοδοτείται οποιαδήποτε συντήρηση.

Το κτήριο  κτίστηκε το 1983 και χρήζει πλέον γενικής ανακαίνισης και επαναφορά στην αρχική του ποιοτική κατάσταση.

Για τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο θα γίνουν μόνο εσωτερικές διαρρυθμίσεις, για την κατασκευή 23 δωματίων στους υπάρχοντες ορόφους.

Επίσης, θα γίνει προσθήκη καθ’ ύψος ενός ορόφου με 7 δωμάτια, και ακόμη, τμήμα ορόφου με 5 δωμάτια, χωρίς να ξεπεραστεί το επιτρεπόμενο ύψος. Έτσι το σύνολο των δωματίων θα ανέρχεται σε 35, δηλαδή 70 κλίνες.

Στο ισόγειο θα γίνουν οι κοινόχρηστοι χώροι, υποδοχή κλπ, με άμεση επικοινωνία με την αυλή (ακάλυπτος), που διαμορφώνεται, φυτεύεται και φωτίζεται κατάλληλα.

Στο υπόγειο θα τοποθετηθούν ένα γυμναστήριο και μία αίθουσα πολλαπλής χρήσης.

Στο υπόγειο θα επαναλειτουργήσει ένα μικρό αίθριο που υπήρχε προς το δρόμο, το οποίο δίνει φως και αέρα στην μικρή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Ο φωτισμός και ο αερισμός προς το αίθριο γίνεται με την τοποθέτηση μιας γυάλινης πυραμίδας στο δάπεδο του ισογείου, η οποία έχει ύψος 3,50 μ. και βάση 1,00 x 1,00 μ. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί γλυπτό ή και σαν σημείο αναφοράς του ξενοδοχείου.

Στο ισόγειο η είσοδος του ξενοδοχείου είναι εν εσοχή σε σχέση  με τον δρόμο και δημιουργείται ένας ανοιχτός ημιυπαίθριος χώρος υποδοχής των πελατών, μία πρόκληση, καθώς επίσης και ένας στεγασμένος χώρος αναμονής.

Επίσης, το κτήριο  θα αναβαθμιστεί ενεργειακά σε κατηγορία Α+.

“Θα είναι ένα άνετο οικολογικό ξενοδοχείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες διαμονής των επισκεπτών της πόλης”, σημείωσε ο κ. Σμπώκος, επισημαίνοντας ότι αν όλα πάνε καλά, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το φθινόπωρο του 2020.

Το κόστος της ανακατασκευής του θα φθάσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει