Η επένδυση που αλλάζει την ενδοχώρα του Ηρακλείου

ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «FILIA ESTATE» ΣΤΟ ΒΕΝΕΡΑΤΟ

11,654

Το πρότζεκτ των 127 εξοχικών κατοικιών  και η μελλοντική  ξενοδοχειακή μονάδα

Στόχο να αλλάξει καθολικά τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου, έχει η ιδιαίτερα σημαντική επένδυση ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ, οι εργασίες για την οποία άρχισαν στην επίσημη τελετή θεμελίωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Η επένδυση τοποθετείται σε μια περιοχή 70.000 στρεμμάτων μεταξύ Αυγενικής και Βενεράτου, ενώ φέρει την ονομασία “Filia Estate”. Στο πλαίσιο της επένδυσης πρόκειται να δημιουργηθούν συνολικά 127 εξοχικές κατοικίες, δύο πατωμάτων με ένα ή δύο υπνοδωμάτια, σύγχρονες υποδομές κι εγκαταστάσεις, αλλά και  ιδιωτική πισίνα.

Η επένδυση έχει στόχο να ενισχύσει το τουριστικό απόθεμα της Κρήτης, αλλά και να βάλει τις βάσεις για περαιτέρω ενδυνάμωση της ενδοχώρας, αφού σε δεύτερο χρόνο προγραμματίζεται κοντά στην ίδια περιοχή, ξενοδοχειακή επένδυση 50 δωματίων, με Health Club, χώρους Spa, Health & Fitness Club.

Στην επένδυση προβλέπεται μεταξύ άλλων, παραδοσιακή πλατεία αλλά και ανοιχτό σινεμά, ενώ οι επενδυτές έχουν στόχο να δημιουργήσουν όλες τις προϋποθέσεις για έναν παραδοσιακό οικισμό, ο οποίος θα σέβεται την αρχιτεκτονική, την ιστορία και την παράδοση της περιοχής, αλλά και παράλληλα θα έχει στόχο να δημιουργεί δράσεις πολιτισμού ή λοιπές δράσεις, που θα αναπτύξουν συνολικά την ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου. Χαρακτηριστική της σπουδαιότητας που λαμβάνει η συγκεκριμένη επένδυση, είναι και η παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στην τελετή θεμελίωσης και εγκαινίων, στην οποία και παραβρέθηκαν επίσης κορυφαία στελέχη της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο.

 

Ο θεμέλιος λίθος για το “Filia Estate”

Κατά τη διάρκεια της θεμελιώσης, ο πρόεδρος της εταιρίας ΒΕΝΕΡΑΤΟ LUXURY CONCIERGE ΑΕ,  Νικόλαος Μπέης, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και την τοπική κοινωνία για όλη την υποστήριξη και την προσπάθεια που κατέβαλαν για την επίτευξη του έργου. Ο ίδιος δήλωσε πως αισθάνεται την αγάπη και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, κάνοντας σαφές πως στόχος του είναι να δημιουργηθούν οι δεσμοί εκείνοι που θα συμβάλουν σε μια αγαστή συνεργασία και συνύπαρξη.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους, τονίζοντας πως το ξεκίνημα κατασκευής κατοικιών αποτελεί το πρώτο βήμα της δεκαετίας για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε πως η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία της Κρήτης για όλα τα έργα ενώ τόνισε πως η συγκεκριμένη επένδυση έχει μόνο να δώσει.

Ο περιφερειάρχης υποστήριξε πως η Περιφέρεια θα είναι συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια, κάνοντας σαφές πως μαζί ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά.

Ο θεμέλιος λίθος για το “Filia Estate” μπήκε την Παρασκευή

Στο σύνολο τους όμως οι παραβρισκόμενοι αναγνώρισαν πως η Κρήτη έχει πολλά να προσφέρει, υποστήριξαν πως το συγκεκριμένο βήμα αποτελεί ένα πρώτο βήμα σε ένα πλαίσιο ανάπτυξης και επενδύσεων που προγραμματίζονται για την Κρήτη, ενώ τόνισαν πως σε κάθε περίπτωση η πλειοψηφία των ανθρώπων που θα ασχοληθούν με όλα τα αναπτυξιακά έργα, θα αξιοποιούνται κατά κανόνα από τις περιοχές κοντά στις οποίες θα κατασκευάζονται τα έργα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων εκτός από τον Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον πρόεδρο της εταιρείας Νικόλαο Μπέη, ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, ο πρόεδρος της εταιρείας FILIA INVESTMENTS IKE Βασίλειος Μυλιώνης, ο πρόεδρος της εταιρείας P&C Development Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο αρχιτέκτονας του έργου Παύλος Μιχαήλ και η δικηγόρος του έργου Βίκυ Αθανάσογλου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει